Ексклюзивы
суббота, 06 июля 2013 09:45
Иван Гецко
Иван Гецко
Нападающий, автор первого мяча в истории сборной Украины

Луческу зробив з Мхітаряна суперзірку

Українські "Динамо" і "Шахтар" та російські "Зеніт" і "Спартак" зіграли по три матчі Об'єднаного турніру. Перед четвертим, вирішальним, туром лідирують кияни — 7 очок.

Слідкую за матчами турніру. Цікаво подивитися, в якому стані перебувають дві наші провідні команди.

Змагання носять якусь комічну ідею. Того градусу і тих пристрастей, яких ми очікували і як це було в чемпіонатах СРСР, не було. Два останні матчі взагалі розчарували.

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу зробив певні висновки після поразки від "Спартака". На "гірників" це зовсім не схоже. Такий титулований клуб, як "Шахтар", не може собі дозволити так грати. Я не розумію, чому команда так бездарно провела цей матч. Думаю, на горіхи від Містера отримали всі — і гравці, і навіть тренерський штаб. "Шахтар" — це обличчя нашої країни і має грати відповідно.

Не думаю, що втрата лідерів — це колосальна трагедія. Так, клуб залишили Мхітарян, Фернандіньо та Вілліан, але "гірники" придбали новачків. У футболі немає незамінних людей.

Що стосується вчинку Мхітаряна, то тут свою роль зіграли агенти. Сам Генріх — порядний і дисциплінований футболіст. Його не прикрашає той факт, що він порушив діючий контракт з клубом. Але я не буду звинувачувати конкретно Мхітаряна. Думаю, це справа рук агентів, які займаються його працевлаштуванням. Дуже не хочеться, щоб ці події вплинули на його подальшу гру.

Вірменин має бути вдячний "Шахтареві". Саме у складі "гірників" Генріх розкрився. У донецькому "Металурзі" він просто був перспективним гравцем, а Луческу зробив з Мхітаряна суперзірку. За це футболіст має бути вдячний тренеру і команді до кінця життя.

Як на мене, ще рік Генріх міг пограти за "Шахтар". За цей час футболіст мав по-справжньому знайти себе, утвердитися на європейському рівні, а вже потім робити подальшу кар'єру. Очевидно, він залежна людина і хтось від нього вимагає, щоб футболіст залишив Донецьк. Всі ці спекуляції можуть призвезти до того, що футболіст загубиться в Європі. Мені б цього дуже не хотілося. Сторони мають якомога швидше знайти компроміс.

"Динамо" у своїх матчах перевіряє ряд футболістів. Правда, другий тайм матчу з "Зенітом" залишив двояке враження. Даніло да Сілва віддавав передачу назад з капітанською пов'язкою на руці! Для мене дико, коли гравці роблять такі обрізки, виступаючи за титуловану команду. Від кого, а від бразильця я такого не очікував. Мені важко сказати, з чим це пов'язано. Можливо, гравець хотів зберегти м'яч. Думаю, Олег Блохін зробить футболісту зауваження.

Приємно, що не програли "Зеніту". Правда, пітерці самі забили собі третій гол.

Поки важко визначити в якій формі перебувають гравці "Динамо". Можливо, на сьогоднішній день футболісти ще не готові фізично та функціонально.

Якщо "Шахтар" так буде лихоманити у чемпіонаті, як це було у матчі зі "Спартаком", то "Динамо" складе "гірникам" конкуренцію у боротьбі за чемпіонство. Подивимося, як команди гратимуть наступні поєдинки.

Кидається в очі, що з кожним матчем "Шахтар" деградує, а має, навпаки, додавати. Думаю, тренерський штаб команди це зупинить, наведе порядок і ми побачимо той "Шахтар", до якого звикли.

Не сказав би, що "Динамо" здійснило якісь гучні придбання. Джермейн Ленс дебютував за киян у матчі із "Зенітом". Я не побачив нічого надприроднього. Новачок не показав ніякої боротьби чи бажання щось комусь довести. Дай Бог, що він розкрився у Києві і грав у той футбол, який показував у Голландії. У ПСВ він був провідним гравцем, багато забивав. У принципі, по одній грі важко оцінювати. Будемо надіятись, що він допоможе "Динамо" скласти конкуренцію "Шахтареві".

Хто виграє Об'єднаний турнір? У "Динамо" є перевага. По грі команди видно, що кияни хочуть розпочати чемпіонат України вже з виграним трофеєм. Хочеться, щоб за підсумками турніру українські клуби були вище за "Спартак" і "Зеніт". Прикро тільки, що в "Динамо" і "Шахтарі" дуже мало українців.

Сейчас вы читаете новость «Луческу зробив з Мхітаряна суперзірку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть