Ексклюзивы
суббота, 15 марта 2014 10:00
Ірина Козюпа
Ірина Козюпа
Ірина Козюпа

Перші вибори

Я знаю, що робитиму 25 травня. Вперше в житті піду голосувати на вибори. Раніше не було ні бажання, ні можливостей цього зробити. А ще думала, що мій голос нічого не вирішує. Тепер шкодую. А раптом він міг щось змінити?

Є в мене й збірний образ кандидата, за якого хотіла б поставити галочку. Він міцно засів у моїй голові після помаранчевої революції. Тоді вчилася в одній із шкіл Тернопільщини. Наш учитель англійської мови поїхав у Київ і був на передовій. Після повернення зі столиці Віталія Михайловича зустрічали як героя. Але в його очах не було радості, він не усміхався, не поділяв загальної ейфорії.

– Політики все зіпсують. Будуть думати тільки про себе і свої сім'ї, на посади призначать друзів і родичів. Президент має бути фанатично відданий своїй країні, її інтересам і людям, готовий на самопожертву. Ющенко – не такий, – сказав тоді Віталій Михайлович.

Ми його не зрозуміли. Навіть не намагалися. Ми раділи перемозі. Слово "фанатик" взагалі сприймалося як украй негативне. Але дуже швидко всі розчарувалися. Виявилося, недостатньо обрати патріотичного президента, щоб змінити країну.

Тепер знаю: президент справді має бути фанатиком. Приблизно таким, як теперішній глава Уругваю. 78-­річний Ель Пепе є найбіднішим президентом світу і живе, як звичайний фермер. Майже всю зарплату віддає на потреби бідних людей.

22 лютого пішла на Майдан запалити свічку, покласти квіти й попрощатися з бійцями Небесної сотні, а потрапила на якесь передвиборне шоу з феєрверками. Вийти зі щільного натовпу було важко, тому довелося слухати полум'яні промови й дивитися на сльози політиків. Можливо, вони були щирими, але я їм не вірю.

Коли зі сцени заговорила Юлія Тимошенко, я згадала свого вчителя англійської мови.

– Вона також не така, – сказав тоді Віталій Михайлович.

Сейчас вы читаете новость «Перші вибори». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть