Ексклюзивы
четверг, 16 мая 2013 11:24
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Фарисеї із "Партії регіонів" є найближчими до фашистської ідеології

Свого часу британський політик Вінстон Черчиль казав: "Фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами". Як у воду дивився.

Втім, сьогодні слово "фашист" стало універсально-лайливим — як "під..рас". Бо уживається політиками-демагогами для обмовляння своїх опонентів. Так "регіонали" і комуністи у Верховній Раді називають своїх колег із партії "Свобода". Але насправді "свободівці" є націоналістами.

2008 року комуністи та соціалісти під час мітингу протесту проти вступу України до НАТО тримали плакат: "Буш — фашист, головний терорист".

Термін "фашизм" виник у Італії у 1920-1940 роки, коли там правила партія Беніто Мусоліні. Вона так і звалася Національна фашистська партія — Partito Nazionale Fascista. А під час Другої світової війни народи СРСР фашистами називали німецьких окупантів, хоча Рейхом правила очолювана Адольфом Гітлером Націонал-соціалістична Німецька робітнича партія — Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Тобто її члени були нацистами, а не фашистами. Але радянські люди слабко розбиралися у політичних хитросплетіннях, а більше вірили знаменитому гаслу тих років: "Получай, фашист, гранату!"

Фашистські рухи в 1920—1940-х роках набули значного поширення в Європі. У Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії, Естонії, Латвії, Іспанії, Португалії при владі ствердилися праві націоналістичні режими, яких з більшою або меншою підставою можна відносити до фашистських.

1926-го року в Сербії була заснована Національна організація російських фашистів. В еміграції також виникли Всеросійська фашистська партія, Російський фашистський союз, Російський національний фронт, Російський націонал-соціалістичний рух, Всеросійська націонал-революційна партія тощо. Вони об'єднували десятки тисяч членів і входили до Всеслов'янської фашистської громади з центром у Празі. В Україні ж не було партій чи рухів, які проголошували себе фашистськими.

Нинішнім українським комуністам не зайве було би згадати класичне марксистське визначення фашизму. Його озвучив на конгресі Комінтерну голова Болгарської Компартії Георгій Дімітров: "Фашизм — це відкрита терористична диктатура найбільш реакційних, найбільш шовіністичних, найбільш імперіалістичних елементів фінансового капіталу. Фашизм — це не надкласова влада і не влада дрібної буржуазії або люмпен-пролетаріату над фінансовим капіталом. Фашизм — це влада самого фінансового капіталу".

Із нинішніх українських партій найбільше уособлює владу фінансового капіталу саме Партія регіонів. Тому її акція "У Європу без фашистів" виглядає повним фарисейством. Злодії кричать "Тримай злодія", хоч на самих шапки горять. Ті, що вони знімали з перехожих в молодості.

Сейчас вы читаете новость «Фарисеї із "Партії регіонів" є найближчими до фашистської ідеології». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

132

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть