Ексклюзивы
суббота, 01 сентября 2018 09:05
Сергей Дзех
Сергей Дзех
Журналист, редактор

Найщасливіша людина

– Хочуть купу грошей. Але тоді гарантують, що чоловік проживе ще мінімум 10 років, – говорить Ірина.

У її Віталія рік тому виявили рак легень третьої стадії. В обласній онкології зразу сказали: хіміо­терапія допоможе продовжити життя щонайбільше на пару років. Подружжя обдзвонило приватні клініки. Зупинилися на закладі під Києвом, який лікує онкологічні захворювання за ізраїльською методикою.

– Надіслала їм результати Віталієвих аналізів. Передзвонили і сказали, що беруться за нього, – продовжує Ірина. – Попередили, що лікування дороге. Бо в них інноваційні ліки. А на консультації запрошуватимуть фахівців з Ізраїлю. Натякнули, що весь курс обійдеться десь у мільйон гривень. Аби зібрати такі гроші, маємо продати будинок і машину. Чоловік вагається.

Віталій пройшов звичайну хіміотерапію. Нещодавно помер.

– Дарма відмовився від прогресивного лікування, – каже Олексій, якому переповідаю історію. – В мого дядька виявили рак шлунка. Також третя стадія. За нього взялися у приватній клініці. Сказали: весь курс лікування і реабілітації обійдеться у 2 мільйони. Він продав квартиру, дачу, машину. З банківського рахунку зняв гроші, які з дружиною відкладали на житло сину. Все пішло на лікування. П'ять років минуло, а він – як молодий! Правда, живе в напіврозваленій батьківській хаті за 200 кілометрів від міста. Дружина покинула, син спілкуватися не хоче. При родичах називає батька бомжем.

– Дядько не жалкує, що так сталося? – питаю.

– Ні. Називає себе найщасливішою людиною – бо живий

Сейчас вы читаете новость «Найщасливіша людина». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть