Ексклюзивы
вторник, 21 августа 2012 18:20

"А потім я завагітніла". Що робили чиновниці Влада Прокаєва та Вікторія Ліснича до сварки

 

10 серпня виконувачем обов'язків генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника стала Наталія Клименко. Раніше вона очолювала Національний музей Шевченка. Так вирішив міністр культури Михайло Кулиняк після сварки екс-гендиректора Вікторії Лісничої з її заступником Владою Прокаєвою. Влада звинуватила начальницю й міністра в хабарництві. Кулиняк відповів: "Жодних грошей ні від Вікторії Миколаївни, ні тим більше від Влади Прокаєвої я не отримував. Дівчата, слава Богу, не кажуть – ні одна, ні друга, – що міністр від когось узяв якісь кошти. Між собою сваряться"

1970

Влада Володимирівна Сайкіна народилася 7 серпня у місті Бровари Київської області. Батьки працювали на меблевій фабриці: мати – економістом, батько – директором.

1978

Вікторія Миколаївна Ліснича народилася 15 травня в селі Тарасівка Новгородківського району на Кіровоградщині в родині держслужбовців.

1985

Влада вступає до Київського музичного училища ім. Глієра у клас фортепіано. Закінчить із відзнакою.

1988

На четвертому місяці вагітності 19-річна Влада виходить заміж за київського ­художника-архітектора Олега Кердіна. Від нього має доньку Маргариту, якій ­зараз 22.

"З Олегом у моєму житті з'явилися художні виставки, він показував мені свої картини, розповідав про проекти і креслення. У мене всередині щось тьохнуло. А потім я завагітніла. Неймовірно, але факт: про стосунки з чоловіком я не мала тоді жодного уявлення. Мама не готувала мене до цієї сторони життя – у той час говорити з дітьми про інтимні речі було не прийнято. Тому для мене стало шоком, коли раптово почав рости животик і катастрофічно збільшуватися груди", – згодом казала Влада в інтерв'ю газеті "Бульвар Гордона".

Вікторія ходить до школи.

1994

Влада працює вчителем музики в 253-й столичній школі на житломасиві Борщагівка.

Для мене стало шоком, коли раптово почав рости животик і катастрофічно збільшуватися груди

"Яка я була щаслива тоді. Правда, моя зарплата в перерахунку становила всього 20 доларів, але все одно я дуже пишалася собою. Я вставала о шостій ранку, збирала Маргариточку в садок, відправляла чоловіка на роботу, приводила себе до ладу й бігла на заняття, що починалися о восьмій. Зараз, згадуючи, дивуюся: як я витримувала такий божевільний ритм і навантаження?" – розповідає про той час у інтерв'ю.

Закінчує Одеську консерваторію заочно. Розлучається з чоловіком. Працює моделлю, ведучою на телеканалі "УТ-3". Стає "Міс Київ-1994". Про її участь у конкурсі краси сім'я не знала.

1995

Влада стає "Міс Україна". Підписує контракт із французьким агентством Elite. Виходить заміж за засновника і президента компанії "Київстар" Ігоря Литовченка. З ним спочатку мешкають у маленькій квартирі на житломасиві Троєщина. У шлюбі проживуть дев'ять років. Від нього народить доньку Христину, якій зараз 11.

Вікторія закінчує школу та готується до вступу в Національний медичний університет ім. Богомольця. Обирає спеціальність "лікувальна справа". Вчитиметься там до 2001-го.

1998

Влада очолює власне модельне агентство Karin Model Management Group.

Вікторія народжує доньку – Лісничу Ірину Борисівну.

 

2003

Влада пише книжку "Професія: модель", знімається у кліпах Олександра Пономарьова "Він чекає на неї", "Човен" та Михайла Поплавського "Кропива-2". В останньому грає фатальну жінку, яка зваблює Михайла Михайловича і викрадає в нього золотий диск.

25-річна Вікторія працює лікарем-кардіологом Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова. Вже два роки є депутатом Шевченківської районної ради у  місті Києві.

2006

36-річна Влада знімається оголеною для чоловічого журналу Playboy.

"Просто вирішила показати дівчатам, як треба виглядати у 18 років. Моїм дочкам і мамі сподобалося. Після цього Христина вирішила, що буде схожою на мене. Але вона схожа на тата," – каже в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

Вікторія очолює міську організацію партії "Єдиний центр" Віктора Балоги. Вже має другий диплом – магістра права Київського національного економічного університету.

2007

Влада очолює благодійний фонд "Обдаро­вані діти – майбутнє України". Згодом у спільному проекті фонду з Мінкультом познайомляться з Вікторією Лісничою.

Вступає до Дипломатичної академії при МЗС України.

"Співбесіда була найважчою. Запитували про зовнішню політику України та відносини з Індією. Перші два іспити здала на "чотири".

А диктант з української – на "три", бо в ньому було багато архаїчних слів," – говорить у інтерв'ю "Газеті по-українськи".

Вікторія – начальник управління охорони здоров'я Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві. Заступник директора одного з підрозділів Міністерства фінансів.

Має чоловіка, ім'я його не розголошує: "Він – впливовий державний діяч. Я не афішую, хто він. До цього в нього був бізнес, потужний бізнес. Я до нього приходжу: "Допоможи мені!", а він каже: "Коли ти заробляти будеш? Тільки із сім'ї тягнеш! Сиди вдома, ходи в басейн, займайся дитиною, народжуй дітей, займайся собою!" А я не можу так", – каже Вікторія в інтерв'ю "Українській правді".

Диктант з української здала на "три", бо в ньому було багато архаїчних слів

2008

Влада знімається у кліпі на пісню Віталія Козловського "Дождь стучит в окно". Зріст співака 171 см, а моделі – 178 см. Грають закоханих. Для зйомок Віталія поставили на 15-сантиметровий ящик, а Владу взули в мокасини.

Виходить заміж втретє – за Сергія Прокаєва, голову корпорації "Агро-Союз", що продає сільгосптехніку. Він старший на 12 років і вищий на 14 см. "Агро-Союз" має аеродром і кілька літаків, а під Дніпропетровськом Прокаєв збудував мотодром.

Вікторія – заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова: "В інституті Амосова вела потужних людей. Врятувала маму одного олігарха й сина одного політика".

2010

Влада втілює програму соціальної адаптації для дівчат "Я – Берегиня". Вчить пристосовуватися до дорослого життя випускниць сиротинців.

Вікторія має фармацевтичний бізнес: "Невеликий, але досить прибутковий".

Стає заступником міністра культури та туризму України. "Мене Михайло Андрійович Кулиняк запросив на цю посаду. Він знає, що я – менеджер, людина професійна, ніколи не обманюю і дотримуюся своїх принципів. Ми давно одне одного знали. Ось він мені й сказав: "Те, чого ти досягла, ти можеш досягти і в культурі". І він не помилився", – розповідає Вікторія Ліснича в інтерв'ю "Українській правді".

2011

Влада – член журі літературного конкурсу "Юне слово".

Вікторія на врученні літературної премії ім. Гончара називає прозаїка Олеся Гончара "видатним українським поетом".

Купує автомобіль BMW X6 за півмільйона гривень – з декларації про доходи.

2012

У січні Вікторію призначають на посаду директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. У квітні вона закінчує Інститут мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Диплом спеціаліста "режисер, керівник мистецьких проектів, викладач" отримує на третьому місяці керівництва заповідником.

Влада працює над кандидатською "Роль ЮНЕСКО у збереженні культурної спадщини України". У червні Прокаєву призначають на посаду заступника Лісничої.

31 липня працівники заповідника влаштували під стінами лаври страйк проти грубого поводження Прокаєвої з підлеглими. Науковець Аліса Єгорська цитує її слова на свою адресу: "Розмовляючи з тобою, хочеться взяти биту і як заїхати".

Ліснича звільняє Прокаєву, заступника генерального директора з міжнародного співробітництва, за невідповідність обійманій посаді.

Прокаєва заявляє: "Можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла в мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів за мою посаду. Особисто для міністра". Зараз справою займається Генеральна прокуратура.

9 серпня звільняють Лісничу – за порушення трудового законодавства. Вона перебуває в лікарні через серцевий напад, а міністр культури – із 6 серпня у відпустці. Вікторія в судовому порядку планує повернутися у своє крісло.

10 серпня Владу Прокаєву поновлюють на посаді – у перший день керівництва нового директора – Наталії Клименко.

16 серпня Вікторію Лісничу реєструють кандидатом у народні депутати. Самовисуванка у 223-му окрузі в Шевченківському районі Києва. У декларації вказує загальну суму доходів за 2011 рік – 176 тис. грн, зокрема 126 тис. грн – зарплата. Має дві квартири – 110 і 50 квадратних метрів. У перед­виборній програмі робить наголос на духовність і подолання хабарництва.

Сейчас вы читаете новость «"А потім я завагітніла". Що робили чиновниці Влада Прокаєва та Вікторія Ліснича до сварки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть