Ексклюзивы
четверг, 28 марта 2013 14:45
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Ситий голодному

Буває, як учепиться якась дурнувата ідея — порожня, наче відро без дна — і не відпускає. Нещодавно мене буквально пронизала думка: мої собаки, які живуть на першому поверсі будинку, зовсім не знають, яке життя я веду на другому поверсі. Вони про це навіть не здогадуються, бо ніколи не зможуть сюди зайти. Фізично це неможливо: для їхніх великих тіл тут занадто стрімкі сходи. Вони так і не побачать завжди вимкнений телевізор і завжди ввімкнений комп'ютер, сотні книжок, які доходять уже до тисячі, мої завжди розкидані лахи, дитячі плюшеві іграшки, постіль, іконки Остробрамської Матері Божої і святої Варвари.

Всю інформацію про мене вони отримують лише на першому поверсі. І там я перед ними постаю в зовсім звичній іпостасі людської істоти із запахом, образом і звуком. Вони вже до мене так звикли, що просто інакше себе не уявляють. Звикли до двоногої істоти, яка іноді виходить до них, годує і гуляє з ними в лісі. А більше їм нічого і не треба.  Однак чомусь мені тривожно від того, що їм зовсім невідоме моє життя на другому поверсі.

Всю інформацію отримують лише на першому поверсі

Інша справа — кицька Соня. Вона чудово знає цю іпостась мого життя, але їй воно, здається, байдуже. І жодного разу не дала зрозуміти, що її щось у цьому житті приваблює.

А собаки, якби могли, точно б якось оцінили моє життя на другому поверсі. Вони знайшли б у ньому якусь дуже важливу для себе складову. Бруно точно схвалив би наявність святих ікон. Ґаві сподобалося б килимове покриття і доньчин плюш.

Думаю, їм іноді сниться моє життя на другому поверсі. У цих снах я поїдаю великою виделкою пахучі велетенські ковбаси, жирні мисливські сосиски та свинячий шашлик, запиваючи все це наваристим бульйоном. А коли я спускаюсь до них на поверх, вони сумно зиркають на мене і запитують своїми вічно голодними й нещасними очима: "Сподіваємось, ти там ситий?". І зітхають так, як уміють лише вони — істоти, яким нічого не поясниш, які все знають і так.

Сейчас вы читаете новость «Ситий голодному». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть