субота, 05 жовтня 2019 13:10

Армія недоотримає 50% необхідного фінансування наступного року

Армія недоотримає 50% необхідного фінансування наступного року
Військове відомство отримає всього 102 млрд. Фото: з відкритих джерел

У бюджет для Міноборони чиновники заклали суму, яка вполовину менша за озвучену Генштабом. Необхідні кошти становлять 220 млрд грн. Однак військове відомство отримає всього 102 млрд.

На статтю "Розвиток, закупівля, модернізація і ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання" передбачено 16,6%. Це не відповідає стандартам НАТО, які передбачають від 25 до 30% оборонних витрат. Цього року передбачалось 16,97% оборонних витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів ООС, які загинули у вересні

За словами Валентина Бадрака, директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР), армія України, яка воює, 2020-го не наблизиться до високотехнологічної, навіть якщо вдасться створити "державу у смартфоні".

"Хоча з самого початку команда Зеленського й не приховувала, що оборонка й армія не потрапляють до сфери пріоритетів перебудови країни, реально проєкт бюджету й програма уряду для низки експертів стали відчутним сигналом, що державний корабель може взяти ризикований курс. Або навіть помилковий", - зазначив експерт.

Українська армія не отримала 48 нових БТР-4Е, бо Харківське конструкторське бюро купило не ту сталь. Через це між Міноборони та заводом почалися суди.

Зараз ви читаєте новину «Армія недоотримає 50% необхідного фінансування наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути