середа, 04 вересня 2019 11:38

У скільки Україні обійдеться перепис населення

У скільки Україні обійдеться перепис населення
Найвигідніше перепис населення здійснити за допомогою ID-карток. Фото: rbc.ua

На перепис населення, за попередніми підрахунками, доведеться витратити близько 90 млн євро. Найвигідніше таку процедуру здійснити за допомогою ID-карток, які будуть потрібними для "Держави в смартфоні".

"У нас немає достатньо коштів, щоб робити це, скажімо, кожні п'ять років", - говорить очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає ZIK.

У законопроекті про скорочення кількості парламентарів пропишуть спеціальну формулу, за якою розраховуватимуть, скільки потрібно депутатів від певної кількості населення.

"Ми усі розуміємо, що нас вже не 42 мільйони, думаю, у країні немає жодної людини, яка б у це вірила. Однак точної кількості ми не знаємо, тому пишемо 300 депутатів за формулою, доки не матимемо точної кількості", – пояснив Арахамія.

Перепис населення планують зробити в електронному вигляді за допомогою ID-карток, які будуть потрібні для "Держави в смартфоні".

"Всі люди їх отримають - ми знатимемо, скільки їх, зрозуміємо, де вони живуть. Це теж важливо, бо у нас було стільки внутрішніх міграцій під час бойових дій, що зараз ніхто цього не знає", - вважає депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики готують перепис населення окупованого Донбасу

Зізнається, що сам разом із родиною прописаний у Миколаєві, однак вже кілька років проживає в Києві.

"Фактично, якщо держава розраховуватиме якісь навантаження, думатиме, що 6 людей живуть у Миколаєві. Бачите, держава не може оперативно реагувати. Коли ж будуть цифрові читальні сервіси, наприклад, коли людина йтиме до лікарні, буде змушена пред'явити картку. Ми побачимо, що хтось зачекінився, і розумітимемо, що людина живе вже в іншому місті", - зазначив Давид Арахамія.

Наприкінці 2019-го можуть провести перепис населення України. Це стане першим кроком на шляху до трансформації галузі, заявив радник президента з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький. Він сказав, що раніше українську систему охорони здоров'я реформували точково. Стара медична система вже зламана, але побудувати нову поки не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «У скільки Україні обійдеться перепис населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути