Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 08:16

Азарова просять дати прочухана донецькому та луганському губернаторам

Азарова просять дати прочухана донецькому та луганському губернаторам

Народні депутати України звернулись до прем?єр-міністра Миколи Азарова з проханням дати доручення головам Луганської і Донецької ОДА не допустити ліквідацію єдиних чи поодиноких як для міст Донбасу шкіл під час "оптимізації" мережі бюджетних установ та видатків місцевих бюджетів на їхнє утримання.

Разом з тим, повідомила прес-служба Народного Руху України, парламентарі просять взяти під особистий контроль захист прав учнів навчатися у школах із українською мовою навчання, доручити або рекомендувати місцевим органам виконавчої влади і місцевого самоврядування відмовитися від закриття україномовних шкіл.

Також народні депутати просять надати "вичерпну інформацію з порушених питань включно з копіями документів, які, по-перше, свідчитимуть про притягнення, за наявності підстав, до дисциплінарної та іншої відповідальності службових осіб системи освіти та місцевих адміністрацій, які порушували права громадян України на навчання державною мовою, по-друге, про відновлення прав дітей на навчання державної мовою у школах Донбасу, що опинилися на межі закриття".

Під депутатським зверненням свої підписи поставили В'ячеслав Коваль, Тарас Чорновіл, Сергій Соболєв, Володимир Яворівський, Юрій Прокопчук, Володимир Мойсик, Віктор Швець та інші парламентарії.

Зараз ви читаєте новину «Азарова просять дати прочухана донецькому та луганському губернаторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути