четвер, 03 лютого 2011 08:48

МЗС відправить до Єгипту ще один літак для евакуації українців

МЗС відправить до Єгипту ще один літак для евакуації українців

Літак для евакуації громадян України може бути відправлений до Єгипту в п'ятницю, повідомив у середу прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

"МЗС вважає можливою відправку літака для евакуації громадян України з Єгипту орієнтовно у п'ятницю, 4 лютого", - сказав він, коментуючи ситуацію в Каїрі та інших містах Єгипту.

Прес-секретар також послався на інформацію посольства України в Єгипті про те, що загиблих і постраждалих українських громадян в результаті зіткнень у цій країні немає.

Посольство продовжує формувати списки українців, які хотіли б залишити територію Єгипту і повернутися додому. В даний час список включає вже кілька десятків людей.

У четвер, 3 лютого, дипломати продовжать роботу над списком. Заступник директора департаменту консульської служби, що перебуває у Каїрі для координації дій з евакуації, поїде у Хургаду, де також займеться цим питанням.

За рішенням міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, у МЗС працює оперативна група, що займається питаннями термінової евакуації українських громадян. Крім того, у Кабінеті міністрів створений оперативний штаб на чолі з віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

Дікусаров також зазначив, що в центрі Каїра продовжуються багатотисячні демонстрації прибічників режиму і опозиційних сил. Надходять повідомлення про зіткнення між ними, деякі прихильники президента Хосні Мубарака заявляють про готовність "своєю кров'ю звільнити площу Тахрір".

У другій половині дня, у середу, будівля незалежної єгипетської газети Аль-Шурук була атакована невідомими особами. У зв'язку з цим інші незалежні видання проводять екстрену евакуацію своїх співробітників з штаб-квартир.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС відправить до Єгипту ще один літак для евакуації українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути