Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 19:15

У Єгипті прихильники і противники президента почали битися між собою (ФОТО)
16

Фото: Фото Reuters

У Каїрі на центральній площі Тахрір відбуваються масштабні сутички між прихильниками і противниками режиму президента Єгипту Хосні Мубарака, повідомляє арабський телеканал Al Jazeera.

На даний час на площі з'явилися вершники на конях і верблюдах, озброєні батогами і палицями.

Десятки тисяч демонстрантів кидають один в одного каміння. З місця демонстрацій приходять повідомлення про сотні постраждалих в результаті сутичок між опонентами і прихильниками президента.

Офіційний представник збройних сил Єгипту вдень 2 лютого звернувся до співгромадян з проханням розходитися по домівках.

"Армія звертається до вас. Ви вийшли на вулиці, щоб висловити свої вимоги, а зараз тільки ви можете відновити нормальне життя", - сказав він, додавши, що ці його слова повинні почути всі.

Ця заява була поширена майже відразу після того, як президент Єгипту пообіцяв людям, які вимагають його відставки, що він більше не буде балотуватися на цей пост.

Разом з тим, демонстранти, які заповнили вулиці багатьох єгипетських міст, заявляють, що не вірять главі держави і вимагають його негайної відставки. Свої акції вони знову координують через інтернет, який після тижневої перерви знову запрацював на території країни.

Антипрезидентські протести тривають у Єгипті вже дев'ятий день. Крім звільнення чинного голови держави учасники масових акцій протесту вимагають докорінної демократизації суспільно-політичного устрою країни. У сутичках загинули не менше 300 осіб.

Декількома днями раніше армія визнала ці вимоги людей легітимними і оголосила, що не буде застосовувати зброю проти демонстрантів.

У Єгипті в середу знову почав працювати Інтернет, який був відключений в ніч на 28 січня у зв'язку з масовими заворушеннями в країні.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті прихильники і противники президента почали битися між собою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути