середа, 26 січня 2011 18:20

Білосніжна Тимошенко подарувала Матіос троянди (ФОТО)

У вівторок, 25 січня, в столичному театрі ім. Івана Франка показали виставу "Нація" за однойменною збіркою новел письменниці Марії Матіос. Виставу 2010-го на сцені Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка поставив 35-річний режисер Ростислав Держипільський. Цьогоріч його номінували на здобуття Шевченківської премії.

На виставу прийшла екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона сиділа в ложі з двома чоловіками, ймовірно, охоронцями. В партері - депутат-"нунсівець" Арсеній Яценюк із дружиною. Прийшли також соліст-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук і екс-міністр культури Василь Вовкун.

"Підкуповує нова режисура - стилістика, яка використовує етно. Актори не виконували певну задачу, а тут є злиття режисера й акторів. Це дійсно учні Держипільського і вони ще й носії генетичної пам'яті. Тобто вони є вже внуками тих людей, які пережили трагічні події, пов'язані з приходом радянської влади на Буковину. Коли є носії, вони несуть дуже точну інформацію. Тому без щему в горлі дивитися обидві вистави не можливо. Настільки правдиво в генах закладена інформація, яка від драматичного життя реально прожитого відбивається в їхніх внуках на сцені в акторській грі і режисурі. В цьому є якийсь магічний момент, який ми до кінця не усвідомлюємо. Тому за ці два дні весь український Київ тут - політичний, творчий і просто глядацький", - сказав Вовкун.

По завершенню вистави на сцену піднялися Матіос і Держипільський. За ними вийшла Тимошенко і подарувала письменниці великий букет білих троянд. Зал стоячи 15 хвилин аплодував акторській трупі.

У неформальній обстановці Тимошенко тепло поспілкувалася з Матіос, директором та художнім керівником Івано-Франківського театру Ростиславом Держипільським, артистами театру, які грають у виставі.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Тимошенко поділилися позитивними емоціями, які викликала у неї "ця шикарна вистава". Вона зазначила, що жоден політик "не зможе переписати нашу історію, коли в Україні є такі письменники, такі режисери, такі вистави і така молодь".

Gazeta.ua

Фото: VIPГлавред

Зараз ви читаєте новину «Білосніжна Тимошенко подарувала Матіос троянди (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі