середа, 26 січня 2011 12:10

Влада мала б бути зацікавлена в тому, щоб Тимошенко поїхала назавжди

Влада мала б бути зацікавлена в тому, щоб Тимошенко поїхала назавжди

Політолог Михайло Погребінський не бачить сенсу в забороні поїздки лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко до Брюсселю. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Експерт нагадав, що Генпрокуратура пояснила відмову тим, що запрошення Тимошенко написане англійською мовою. "Це формальний привід, який виглядає досить дивно. Влада навпаки мала б бути зацікавлена в тому, щоб Тимошенко поїхала назавжди. Хоча вона б цього не зробила. І в Брюсселі теж не залишилась", - зауважив він.

За словами Погребінського, зараз влада використовує привід, щоб обмежити спілкування Тимошенко із представниками Європейського Союзу. "Але ж вона може в Україні з ними спілкуватися, адже вони сюди приїжджають. Тому мені важко зрозуміти логіку цієї заборони. Це не є раціональним кроком влади. Я не виключаю, що після того, як формальності будуть виконані, вона зможе поїхати до Брюсселю", - наголосив політолог.

"Поки що суспільству не представили переконливих доказів вини Тимошенко для притягнення до кримінальної відповідальності. Хоча вона зараз в складному становищі. Більшість опозиційних лідерів не визнають її, як першого серед рівних. Можливо, якщо вона буде запроторена в Лук'янівське СІЗО, з'явиться шанс відновитися на цьому місці. Думаю, Тимошенко налаштована на боротьбу", - додав він.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відмовила лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко у можливості залишити межі України. Вона мала відбути з робочим візитом до Брюсселю на початку лютого.

Зараз ви читаєте новину «Влада мала б бути зацікавлена в тому, щоб Тимошенко поїхала назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути