середа, 26 січня 2011 01:00

Тетяна Зінченко впала у дев'ятиметрову криницю

Автор: фото надане Анатолієм ПРИСЯЖНИМ
  Рятувальники піднімають із криниці Тетяну Зінченко із села Пеньківка на Вінниччині
Рятувальники піднімають із криниці Тетяну Зінченко із села Пеньківка на Вінниччині

21 січня у селі Пеньківка Шаргородського району на Вінниччині відсвяткували день народження 87-річної Тетяни Зінченко. За два дні до того вона впала у 9-метрову криницю. Пробула там понад 1,5 год.

— Як витягли, тиск у неї був 110 на 70. Це дуже гарний тиск, якщо врахувати обставини та вік людини. Уявляєте, нічого не обморозила, хоч вода була 6–8 градусів. І не травмувалася. Тільки подряпала плече і зап'ясток. Це її точно ангел-охоронець захистив, — зауважує місцевий сімейний лікар 56-річна Лідія Мельник. Вона надавала першу медичну допомогу потерпілій.

19 січня близько восьмої ранку Любов Попеско, дочка Тетяни Пилипівни, помітила, що матері немає у ліжку. Живуть разом.

— Люба кинулася її шукати. У бабці склероз, все що хочеш могло статися. Вибігла на вулицю. Чує з криниці, що у них у дворі, кричить мама, — продовжує Мельник.

До подвір'я Попесків викликали сільську рятувальну команду. У тих не знайшлося потрібного спорядження. Довелося кликати колег із Шаргорода, що за 50 км від села.

— Доки чекали рятувальників, бабці кинули всередину криниці відро, за яке вона вчепилася. Потім драбину. Жінці пощастило, що впала вона ногами вперед. Діаметр криниці 70 сантиметрів, перевернутися не було як у повітрі, — каже Едуард Петюшко, сільський голова.

— Одна голова стирчала з води, — додає сімейний лікар. — Ой, витягли її, а вона перелякана. Трясеться бідненька, в ночнушці, халаті, кофті і носочках. Скукожилася, хочу взяти її руку, аби тиск поміряти, а вона її розігнути не може. Так переохолодилася. Бабця у нас в селі живе, може, з кілька місяців. Її Люба перевезла з Одещини, від старшої сестри Надії.

— У подібних випадках фіксується 99 відсотків смертності. Врятувало пенсіонерку і те, що в колодязі води було якраз на її зріст. Могла дихати, — пояснив 35-річний Анатолій Присяжний, начальник пожежно-рятувального райвідділу Шаргорода.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Зінченко впала у дев'ятиметрову криницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути