середа, 22 грудня 2010 15:10

Горбаля звільнили через імідж Януковича?

Горбаля звільнили через імідж Януковича?

Звільнення Василя Горбаля з посади голови Львівської ОДА має певне підґрунття. Йдеться не про те, чи виправдав він очікування Віктора Януковича, а про те, що Горбаль на Львівщині "так і не зміг стати своїм, не зміг ужитися". Відповідно, він так і не зміг вплинути на переформатування іміджу Президента на Львівщині.

Таку думку висловила політолог Анна Новик.

"Цимбалюк, незважаючи на свій наближений до Януковича статус, не асоціюється напряму з Партією регіонів, тож можна очікувати, що його сприйматимуть на Львівщині дещо м'ягше, ніж Горбаля. Що ж до Василя Михайловича, то мені здається, що він сам хотів повернутися до Києва, адже всі його інтереси, як бізнесові, так і політичні, були саме в столиці. Вважаю, що схема такого повернення готувалася давно, і про це свідчить той факт, що Горбалю все ж притримали місце у Верховній Раді", - вважає політолог.

Нагадаємо, 8 вересня Львівська облрада проголосувала за недовіру губернатору Василю Горбалю.

Оскільки за недовіру проголосували більше половини депутатів облради, Янукович, згідно з чинним законодавством, мав розглянути питання про відставку.

Горбаль після оприлюднення результатів відповідного голосування заявив, що не планує йти у відставку у зв'язку з рішенням Львівської облради про висловлення йому недовіри.

Раніше, 18 травня, Львівська обласна рада не змогла висловити недовіру губернатору Львівської області Горбалю. За висловлення недовіри проголосували 58 депутатів з 120, таким чином, не вистачило 3 голосів.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Горбаля звільнили через імідж Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути