четвер, 25 листопада 2010 01:30

Горбаль відмовився від депутатства в облраді

Голова Львівської облдержадміністрації 39-річний Василь Горбаль відмовився від мандата депутата Львівської облради. Він ішов першим номером у списку Партії регіонів. Замість Горбаля депутатом стане начальник Львівської митниці Роман Микитюк.

— Я і так беру участь у роботі обласної сесії, — пояснює своє рішення Горбаль. — Тому на фракції вирішили, що буде доцільним надати можливість списку посунутися і зайти ще одній людині.

Одним із пояснень відмови від депутатства в облраді може бути те, що Горбалю Львівщина нецікава, вважає політолог Михайло Басараб, 33 роки:

— Те, що губернатори йдуть на вибори першим номером, а потім відмовляються від місця — не зовсім щирий вчинок щодо виборців. Можливо, народ голосував за цей список Партії регіонів, тому що його очолював Горбаль?

Водночас міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога не відмовляється від мандата депутата Закарпатської облради від Єдиного Центру. А його молодший брат Іван Балога днями очолив Закарпатську облраду.

— Це лише підтверджує особливе ставлення Балоги до закарпатського регіону і сприйняття його як власної вотчини, — додає Басараб. — У такий спосіб він символічно залишається в цьому регіоні. В ієрархії сьогоднішньої владної вертикалі Балога претендує на роль закарпатського феодала. Предметом його домовленості з президентом було те, що Закарпаття залишатиметься сферою його впливу.

Зараз ви читаєте новину «Горбаль відмовився від депутатства в облраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути