середа, 08 грудня 2010 07:00

Засновник "Вікілікс" здався поліції

Засновник скандального сайта "Вікілікс", що опублікував 250 тис. листів американських дипломатів до Вашингтону, Джуліан Ассанж, добровільно здався британській поліції. Міжнародний ордер на арешт британці отримали від шведського уряду, якому мають передати Ассанжа. У Швеції його звинувачують у зґвалтуванні двох жінок.

39-річний Джуліан Ассанж з'явився у відділку о 9.30. Потім приїхав на засідання у вестмінстерському суді.

— Виникає питання, чому шведські судові виконавці відтягували справу, яку відкрили ще в серпні. Ордер з'явився тільки тепер, — каже адвокат Ассанжа Марк Стівенс. — Довготривала судова тяганина не принесе користі для обох сторін. Усі й так розуміють, що ордер видали не через кримінальну справу, а через оприлюднення секретних документів.

Шведи звинуватили Ассанжа в насильстві, сексуальних домаганнях і зґвалтуванні двох жінок наприкінці літа цього року. Джуліан не визнає себе винним у цих злочинах. Пояснює, що здався, щоб побачити докази шведської поліції.

Зараз ви читаєте новину «Засновник "Вікілікс" здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути