Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 10:10

Винаходом року назвали "інкубатор рослин" (ФОТО)
6

Фото: Groasis

Винаходом року за версією видання Populas Science стало придуманий голландцем Петером Хоффом пристрій Groasis Waterboxx. Пристрій допомагає рослинам і деревам виживати в екстремальних умовах, коли навколо немає ні води, ні електрики. І не просто виживати, а перетворювати пустелі на квітучі оазиси.

Waterboxx - це "водний акумулятор" або "безполивний інкубатор рослин". Пристрій збирає конденсат і дощову воду та завдяки конструкції може довгий час живити нею саджанець. Waterboxx також запобігає випаровуванню грунтової води. Він здатний зберігати постійну температуру кореневої системи і навіть боротися з бур'янами. Ще він захищає майбутнє дерево від гризунів.

Саджанцю завдяки цьому не потрібна посадкова яма. Це означає, що капілярні корінці рослини, які і передають майбутньому дереву вологу, завжди залишаються в цілості й схоронності.

Waterboxx стимулює доставку капілярної води у грунт під собою і запобігає її випаровуванню. Вважається також, що Waterboxx забезпечує належний кисневий баланс грунту. Пристрій не дає грунту навколо саджанця перегріватися, сприяє підтримці постійної температури землі навколо коріння.

Передбачається, що Waterboxx навіть зможе зіграти важливу роль в ефективному відновленні згорілих або вирубаних лісів.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Винаходом року назвали "інкубатор рослин" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути