Ексклюзиви
середа, 15 квітня 2009 18:43

Українець винайшов антикризові окуляри (ФОТО)

Доцент кафедри фізіології Запорізького національного університету (ЗНУ), винахідник Григорій Чаусовський винайшов окуляри "Морфей", які допомагають заснути в умовах фінансової кризи.

"Вже на сьогоднішній день третина американців і до 45% росіян мають проблеми зі сном через фінансову кризу. Порушення сну в 2,6 разів підвищує ризик суїциду і на 500% збільшує вірогідність різкого підвищення артеріального тиску", - розповів Чаусовський.

За його словами, минулого року американці витратили на снодійні препарати більше $2 мільйонів. Проте використання для боротьби з безсонням лікарських засобів, стверджує винахідник, матиме негативні наслідки для функціонування інших органів і викликає залежність.

"Для немедикаментозного усунення проблем зі сном я розробив спеціальні окуляри "Морфей". Вони виконані у вигляді затемнених зовні окулярів, на внутрішній поверхні яких закріплені мініатюрні джерела білого світла, які включаються синхронно з ритмікою дихання людини. Одночасно із запаленням джерел білого світла синхронно включаються закріплені на кистях рук користувача мікровібратори і роздільні джерела музики", - розповів Чаусовський.

"При вдиху мелодія змінюється від низьких тонів до високих, а при видиху - навпаки. Це забезпечує можливість загальнодоступного самозасвоєння прийомів медитації на диханні, які не тільки сприяють нейтралізації негативних емоцій, що накопичилися, але і підвищенню в організмі рівня серотоніна ("гормону щастя"). Біле світло окулярів також сприяє підвищенню рівня серотоніна, який є попередником "гормону сну" - мелатоніна. Таким чином, розроблені окуляри створюють всі передумови для нейтралізації труднощів із засипанням", - пояснив винахідник.

За матеріалами Освiтнiй портал, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Українець винайшов антикризові окуляри (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути