Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 08:45

"Шахтар" розгромив "Партизан" і очолив свою групу

"Шахтар" розгромив "Партизан" і очолив свою групу

Донецький "Шахтар" з рахунком 3:0 обіграв белградський "Партизан" в матчі п'ятого туру групового раунду Ліги чемпіонів. Таким чином, "Шахтар" набрав 12 очок і вийшов на перше місце в групі Н.

"Партизан" хоч і втратив всі шанси на продовження боротьби в єврокубках, в останньому домашньому матчі розраховував набрати перші очки і гідно завершити виступ у Лізі чемпіонів. Серби розраховували на швидкий гол і в дебюті створили два небезпечних моменти, але ударам Іліча і Клео не вистачило точності.

"Шахтар" втім, успішно витримав стартовий натиск, і поступово освоївшись на чужому полі почав організовувати свої атаки. Спочатку Олексій Гай пробив з лінії штрафного майданчика, але Володимир Стойкович перевів м'яч на кутовий. Потім Луїсу Адріано зовсім трохи не вистачило, щоб замкнути гостру подачу Жадсона. Серби в обороні не відсиджувалися і в середині тайму вже Андрій П'ятов врятував свою команду, відбивши потужний постріл Младена Крстаїча. На перерву "Шахтар" міг піти, ведучи в рахунку, але Адріано не влучив у ворота з гарної позиції.

Другий тайм активніше розпочав "Шахтар" і на 52-й хвилині донеччани повели в рахунку. Жадсон подав у штрафний майданчик з кутового, м'яч відскочив від Крстаїча прямо на Тараса Степаненка, який з кута воротарського вколотив м'яч під поперечину. Через сім хвилин "гірники" подвоїли рахунок. Даріо Срна прорвався по правому флангу, низом віддав на Жадсона, який в один дотик точно пробив у дальній кут воріт Стойковича.

Після цього м`яча на поле вийшов Едуардо, якому знадобилося лише вісім хвилин, щоб забити гол. Срна та Вілліан на правому фланзі розіграли класну комбінацію, обдурити всю сербську оборону, бразилець віддав у штрафний майданчик на Едуардо, який з двох метрів переправив м'яч у ворота.

У паралельному матчі нашої групи португальська "Брага" на своєму полі сенсаційно обіграла лондонський "Арсенал" з рахунком 2:0. Тепер в активі двох клубів по дев'ять очок і вони ділять 2-3 місця.

Останній матч групового раунду Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграє 8 грудня на "Донбас Арені" проти "Браги".

Група H

Партизан Сербія - Шахтар Україна - 0:3 (0:0, 0:3)

Голи: 0:1 - Степаненко (52), 0:2 - Жадсон (59), 0:3 - Едуардо (68).

ПАРТИЗАН: Стойкович, Стевановіч, Крстаїч, Йованович, Лазевскі, Петрович (Камара, 64), Сміляніч, Бабович, Морейра (Давидов, 73), Іліч (Ілія, 84), Клео.

ШАХТАР: П'ятов, Срна, Ракицький, Чигринський, Рац, Степаненко, Жадсон (Алекс Тейшейра, 75), Гай (Віценець, 73), Коста (Едуардо, 62), Вілліан, Луїс Адріано.

Попередження: Гай (32), Сміляніч (39), Бабович (40), Степаненко (49), Чигринський (67), Іліч (83).

Брага Португалія - Арсенал Англія - 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Лейте Насіменто (83), 2:0 - Лейте Насіменто (90).

За матеріалами Liga.net, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" розгромив "Партизан" і очолив свою групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути