Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 14:11

Київ почне переймати московський досвід знесення хрущовок

Київ почне переймати московський досвід знесення хрущовок

Перший експеримент з руйнуванням "хрущовок" та будівництвом на їх місці висотного будинку буде проведений в Києві в наступному році.

Про це заявив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

"Найближчим часом проблема, якою ми займемося в будівництві, - це" хрущовки ", п'ятиповерхівки, яких у нас маса. Цей досвід буде запозичений у Москві, де за три роки було знесено 6,5 мільйона квадратних метрів старого житла", - заявив Яцуба.

За його словами, московська влада зуміла вирішити дану проблему і спорудити на місці знесених старих житлових будинків 13 мільйонів квадратних метрів житла.

"Принцип дуже простий: старий будинок зноситься і нове будівництво (здійснюється) за рахунок інвестицій. Ось ми з Олександром Павловичем (першим заступником голови КМДА Олександром Поповим) ведемо роботи з презентації цієї програми. Приємно доповісти, що за підрахунками ми вийшли на восьмимільйонний кордон квадратних метрів здачі житла в цьому році. І є у нас мрія - 10,5 мільйона квадратних метрів повернути, які були в 2008 році ", - додав міністр.

За словами Яцуби, в разі, якщо кияни не будуть переймати московський досвід, то вони ніколи не зможуть отримати зручне житло: "Жителі ("хрущовок") отримують (квартири) у новозбудованих будинках з зразковим коефіцієнтом 1:3 за рахунок нових коридорів, туалетів, ванних. За нашими нормативами, це ("хрущовки") вже ніхто не будує. Тому людина отримує повністю облаштовану оброблену квартиру поряд з колишнім будинком".

Він підкреслив, що згідно з нормативами, розташування новозбудованого будинку має коливатися в межах 300 м від старої будівлі.

"Найголовніше, що він (мешканець) отримує за розмірами таку ж квартиру, тому що якщо ми підемо шляхом прописки, збільшення, пільг, ми ніколи це питання не вирішимо", - зазначив міністр.

На питання про те, скільки коштів знадобиться на реалізацію даного проекту, В.Яцуба конкретної відповіді не дав, однак підкреслив: "Це буде залежати від ціни 1 кв. м і від того, яку участь у цьому буде приймати держава".

РБК-Украина, lb.ua

Зараз ви читаєте новину «Київ почне переймати московський досвід знесення хрущовок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути