понеділок, 13 липня 2009 09:16

У Києві в елітних будниках квартплата менша, ніж у "хрущовках"

У Києві в елітних будниках квартплата менша, ніж у "хрущовках"

Кияни, які отримали платіжки для сплати за комунальні послуги цього місяця, були шоковані. Нові тарифи на "комуналку" збільшилися у рази.

Основна шокуюча стаття витрати - утримання будинку і прибудинкової території. За це мешканці, наприклад, однокімнатної квартири в Святошино повинні платити у вісім разів більше.

Саме квартплата зробила платіжки для багатьох просто непідйомними. Причому коефіцієнт, на який потрібно помножити метраж квартири, в "хрущовках" деколи вищий, ніж в елітних новобудовах. Цей феномен влади пояснили кількістю квартир в будинку - чим їх більше, тим тариф менший.

Ось тільки не зовсім це сходиться: у 100-квартирній "хрущовці" на Нивках коефіцієнт - більше 3 грн за метр, а в царському будинку на Саксаганського, де лише 32 квартири, за метр треба заплатити тільки 1,67 грн.

А влада у цей час продовжує годувати людей обіцянками. Вона запевняє, що в кожному будинку проведуть слухання і жителі зможуть зменшити квартплату. Вона складається із 26 показників (обслуговування ліфта, вивіз сміття, знищення щурів), і, відмовившись від якихось послуг, можна заощадити.

Щоправда, скоротити нинішню квартплату не вийде: це стосуватиметься лише другої хвилі підвищення, яку заплановано на початок 2010 року. Комунальники впевнені: іншого виходу, як підвищувати тарифи, немає - мовляв, щоб ремонтувати під"їзди і міняти труби, потрібні гроші.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Києві в елітних будниках квартплата менша, ніж у "хрущовках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути