четвер, 07 жовтня 2010 18:03

"Кури у клітці почуваються краще, ніж люди в маршрутках"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Члени молодіжного об’єднання ”Ключ” Андрій Рожило (ліворуч) і Андрій Бурак встановлюють клітку з курми на колесах біля Львівської міської ради у вівторок. Вважають, ця клітка символізує місцеві маршрутні таксі
Члени молодіжного об’єднання ”Ключ” Андрій Рожило (ліворуч) і Андрій Бурак встановлюють клітку з курми на колесах біля Львівської міської ради у вівторок. Вважають, ця клітка символізує місцеві маршрутні таксі
Передвиборний розважальний ярмарок улаштували біля стін Львівської міської ради у вівторок. На кількох квадратних метрах виставили з десяток експонатів, що символізують нереалізовані обіцянки теперішньої влади. У центрі ярмарку - намет для тих, хто розчарувався у кредитуванні для молодих сімей. Поряд клітка на колесах. У ній дві курки. Табличка пояснює: "Євромаршрутка".

- Кури в цій клітці почуваються краще, ніж люди в наших автобусах. Спробуйте вранці заїхати до Львова з Рясного - це жах, - сміється з експонату студентка Лілія Гриб, 19 років.

Збоку - смітник із написом "Грибовицьке сміттєзвалище". До нього прикріплений кран, на якому висить табличка "Цілодобове водопостачання".

- Вода у кранах є цілодобова, але вона дуже неякісна, - пояснює 27-річний Сергій Кіндзерський із молодіжного об'єднання "Крок" - організатор акції. - Ось там поставили м'ячик у клітці. Він символізує Євро-2012, яке робиться не для людей, а для чиновників. Викидаються бюджетні гроші на стадіон, у той же час у місті не зводиться жодного спортивного майданчика. Хочемо, щоб до влади допускали молодих людей. Які могли би по-новому розвивати місто.

Скільки грошей витратили на експонати, не кажуть. Мовляв,  скидалися самі.

- Усе робилося майже на "халяву", - запевняє Андрій Рожило, 25 років. - Дошки з ДСП збивали самі. Курей купили на ринку в селі по 50 гривень - це вдвічі дешевше, ніж у Львові. Після акції віддамо їх бажаючим.

Молодь пише побажання до влади на великих аркушах. Найбільше просять не закривати секонд-хенди, подавати до будинків чисту воду та покращити якість перевезення громадським транспортом.

Зараз ви читаєте новину «"Кури у клітці почуваються краще, ніж люди в маршрутках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути