середа, 11 серпня 2010 07:01

Податкова паралізувала автозаправки на Сумщині

Майже місяць триває паливна криза на Сумщині. Автозаправки підприємства "Суминафтосервіс" паралізовані внаслідок дій податкової адміністрації, яка заарештувала рахунки компанії та вилучила бухгалтерські документи. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом несплати податку на додану вартість.

— На днях ми виграли суд першої інстанції. Але обласна прокуратура подала апеляцію, справу повернули на повторний розгляд, — розповідає директор "Суминафтосервісу" Євген Сидоренко, 45 років. — Порушили ще одну — за фактом приховування прибутків шляхом підробки документів. Але це повна нісенітниця, бо не може бухгалтер підробляти документи, подаючи декларації. Тим паче — за 2008–2009 роки, коли вже все перевірено і звірено.

То ваші заправки досі не працюють?

— Доки відкрита кримінальна справа, постійний постачальник не може відпускати нам пальне. Інші оператори, до яких ми звертаємося за рекомендаціями облдержадміністрації, вимагають 100-відсоткову передоплату. Підприємство вже зазнало збитків на сотні тисяч гривень. Ми не можемо сплачувати податки, тож потерпає і держава.

Із чим ви пов"язуєте такі дії щодо вас?

— Ми не думаємо, що це рейдерська атака. Ніхто нам не погрожував. Уже повернули печатки і деякі документи. Однак де гарантія, що проти нас не порушать нові кримінальні справи?

Але ж від цього потерпають споживачі?

— Навіть за такої скрутної ситуації ми продовжуємо відпускати пальне комунальним підприємствам, лікарням, обленерго. Просимо постачальника давати нам для цього необхідну кількість пального. Але звичайні споживачі не можуть купити в нас бензин і дизпаливо за готівку. Сільгоспвиробники не постраждали. Коли це все тільки починалося, ми через нафтобазу зробили для них адресну доставку. За три дні відпустили понад 25 тисяч тонн дизпалива. Вони зробили запас, щоби вчасно зібрати врожай.

Як на цю ситуацію реагує облдержадміністрація?

— Там нас теж звинувачують, лають, рекомендують нових постачальників. Із заправок вилучають сертифікати якості, паспорти відповідності продукції тощо. Фактично, вводять підприємство у стопор. Між тим інші продавці в райцентрах працюють без касових апаратів, бензин продають "з-під поли" — і ніхто цього не бачить.

Зараз ви читаєте новину «Податкова паралізувала автозаправки на Сумщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути