Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 02:00

Донеччанин двічі грабував банк іграшковим пістолетом сина

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

2 серпня в Донецьку заарештували грабіжника, який двічі нападав на одне й те ж відділення "Правексбанку".

— Дивлячись на цього чоловіка, не подумаєш, що через нього двічі піднімалася по тривозі вся міліція міста, — каже російською Марина Голдинська, замначальника відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Донецькій області. — У поле зору правоохоронців жодного разу не потрапляв. Є довідка, що добре вчився у школі.

Затриманому 29 років, живе на вул. Кірова. На тій же вулиці розташоване відділення "Правексбанку", яке грабував. Був одружений, виховує 4-рiчного сина. За фахом кухар. Безробітний. Каже, не міг знайти доброї роботи. Дружина працює медсестрою. Мотив злочинів підозрюваний пояснює так: "Жена запилила из-за безденежья", розповідає Марина Голдинська.

— 4 декабря 2008 года он взял пластмассовый пистолет ребенка и впервые "пошел на дело", — продовжує Голдинська. — Опустив рукав куртки так, аби з нього визирав лише кінець ствола. Руку з ним просунув у касу.

Касирка бачила тільки дуло, не розуміла, що зброя несправжня. Чоловік був без маски, низ обличчя закрив високо піднятим коміром куртки. Шапку натягнув майже на очі. Із банку виніс 60 тис. грн. Одяг, в якому був під час нападу, спалив. Роздав борги, купив дружині й собі по мобілці, а синові — ігрову приставку. Гроші закінчилися, тому телефони і приставку продав. За якийсь час дружина від нього пішла. Через рік після першого нальоту знову зважився на злочин. 10 грудня 2009 року напав з іграшковим пістолетом на той же банк. Виніс із нього 40 тис. грн. Одягнув хутряну куртку з капюшоном.

Відділення після другого пограбування закрили

Завдяки чому слідчі вийшли на слід підозрюваного, міліція не повідомляє. Проти донеччанина порушили кримінальну справу за розбій. Стаття передбачає 7–12 років ув"язнення та конфіскацію майна.

Відділення банку після другого пограбування закрили. Його не охороняли, відеокамер спостереження не було.

— Керівництво банку нічого не зробило для посилення системи безпеки пiсля двох грабежів. Мабуть, їм здалося, що дешевше закрити відділення, — кажуть у міліції.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин двічі грабував банк іграшковим пістолетом сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути