Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 08:46

Іспанія вперше в історії стала чемпіоном світу

Іспанія вперше в історії стала чемпіоном світу

Чемпіоном світу з футболу 2010 року стала збірна Іспанії. У фінальному матчі чемпіонату в ПАР 11 липня іспанці перемогли збірну Нідерландів з рахунком 1:0. Таким чином, Іспанія вперше завоювала Кубок світу з футболу.

Два тайми основного часу закінчилися нульовою нічиєю. У додатковий час на 116-й хвилині гол у ворота голландців забив Андрес Іньєста.

Матч пройшов у впертій боротьбі, і часто гравцям не вдавалося триматися в рамках правил. Головний арбітр зустрічі англієць Ховард Вебб показав гравцям 13 жовтих і одну червону картку. Попередження отримали вісім голландців, а на 110-й хвилині захисник збірної Нідерландів Джон Хейтінга був вилучений з поля за фол на Хаві.

Обидві команди могли вирішити результат матчу в основний час, проте ні голландці, ні іспанці свої гольові моменти реалізувати не змогли. У голландців найкращий шанс забити гол на 62-й хвилині мав Ар"єн Роббен. Він вийшов один на один, але не зміг переграти воротаря іспанців Ікера Касільяса.

У додатковий час збірна Іспанії атакувала частіше, а, опинившись у більшості, змогла домогтися перемоги. Сеск Фабрегас вивів Андреса Іньєсту на ударну позицію, і півзахисник з близької відстані не схибив.

Іспанці вперше стали чемпіонами світу з футболу. У минулому збірна Іспанії жодного разу не виходила навіть у півфінал першості планети. Що стосується голландців, то вони програли свій третій фінал чемпіонату світу. Нідерланди доходили до вирішального матчу в 1974 і 1978 роках.

ЧС-2010

ПАР

Фінал

Голландія - Іспанія - 0:1 (0:0, 0:0, 0:0)

Гол: 0:1 - Іньєста (115).

ГОЛЛАНДІЯ: Стекеленбург, Матайсен, Хейтінга, ван Бронкхорст (Брафхейд, 90), ван дер Віль, ван Боммель, де Йонг (ван дер Варт, 90), Роббен, Снейдер, Кюйт (Еліа, 71), ван Персі.

ІСПАНІЯ: Касільяс, Рамос, Вілья (Торрес, 90), Піке, Пуйоль, Капдевіла, Алонсо (Фабрегас, 86), Бускетс, Іньєста, Педро (Х. Навас, 60), Хаві.

Попередження: ван Персі (15), Пуйоль (17), ван Боммель (22), Рамос (23), де Йонг (28), ван Бронкхорст (54), Хейтінга (57), Капдевіла (67), Роббен (84) , ван дер Віль (111), Матайсен (116), Хаві (120 +1).

Вилучення: Хейтінга (110).

За матеріалами Лента, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Іспанія вперше в історії стала чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути