субота, 10 липня 2010 14:40

Голландський священик помолився за поразку своєї збірної у фіналі ЧС-2010

Голландський священик помолився за поразку своєї збірної у фіналі ЧС-2010

Голландський священик-кальвініст помолився за поразку своєї футбольної збірної від Іспанії у фіналі чемпіонату світу в ПАР.

Священик, який проповідує в місті Елбург, зробив це у відповідь на рішення керівництва трьох барів міста змінити графік роботи у зв"язку з матчем Голландія - Іспанія, повідомляє інформагентство DPA.

Фінал ЧС-2010 відбудеться в неділю, 11 липня, і за голландським часом розпочнеться о 20:30 (о 21:30 за київським часом). Як бари змінили свій графік на день фіналу, не уточнюється.

Як зазначає DPA, кальвіністська церква, яка розташована на території голландського "Біблійного поясу", заборонила своїм парафіянам дивитися фінал чемпіонату світу. "Біблійних поясом" називається територія від провінції Зеландія (південний захід Голландії) до провінції Оверейссель на сході країни. Там проживає багато консервативних протестантів.

Всього в Голландії проживають близько 220 тисяч консервативних протестантів, а загальна чисельність населення країни становить 16,5 мільйона чоловік. У разі перемоги над Іспанією збірна Голландії стане чемпіоном світу вперше у своїй історії.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Голландський священик помолився за поразку своєї збірної у фіналі ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути