середа, 02 червня 2010 00:42

Порок серця вилікував медитацією

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Київський знахар Юрій Швець медитує в позі лотоса. Каже, в цей час відновлюються всі клітини організму одночасно
Київський знахар Юрій Швець медитує в позі лотоса. Каже, в цей час відновлюються всі клітини організму одночасно

— Із дитинства мав слабке здоров"я, бо в пологовому будинку мені у кров занесли стафілокок. Мало не помер від того. А вже в юнацькому віці у мене виявили подвоєння нирки та вроджений порок серця, — говорить київський знахар 33-річний Юрій Швець. — До медитації мене підштовхнув колишній університетський приятель. Він діагностував мене і дружину без будь-яких приладів. Просто приклав руки до різних місць на тілі. Він точно розповів, які в мене проблеми з серцем та нирками. Сказав, що й сам можу цього навчитися.

Юрій опановував методи нетрадиційної медицини та медитацію у Шрі-Ланці. В Україні отримав офіційний дозвіл на лікування людей. Застосовує енергію космосу.

— Медитація сприяє відновленню всіх клітин організму одночасно. Уповільнюються всі процеси, тіло відпочиває. Воно тоді здатне на чудеса. У мене було дві учениці, їм було 70 та 60 років. Після медитацій у них відновилися менструальні цикли. Що вони тепер із цим робитимуть, не знаю, — сміється.

Знахар каже, для того, щоб увійти в стан медитації, слід позбутися всіх думок, а це досить важко.

— Налаштувати розум на те, щоб не думати зовсім, виходить не одразу. Тому багато людей з нетерплячки кидають цю справу. Початківцям потрібен на це час. Слід концентрувати увагу на повільному диханні через ніс. Відчувати, як повітря наповнює легені й виходить також носом. Хто довго займається медитацією, входить у стан медитативного спокою відразу.

У мене було дві учениці, їм було 70 та 60 років

Юрій показує, як медитує: сідає в позу лотоса, заплющує очі й починає похитуватися. Каже, його розхитують енергетичні потоки.

— Медитувати можна в будь-якій позі. Я це роблю навіть їдучи в метро. Тоді виробляється гормон щастя ендорфін, в мозку активізується центр задоволення. Послаблюється серцебиття, знижується кров"яний тиск. У цьому стані навіть час не відчувається. Найефективніша медитація тоді, коли ніхто не турбує.

Лікар-інфекціоніст Микола Окружнов, 62 роки, замолоду теж займався медитацією. Каже, навчати її має хороший майстер.

— Раджу ретельно обирати вчителя. Шарлатан тільки зашкодить психічному здоров"ю. Це може призвести до роздвоєння особистості. Заняття не для тих, хто женеться за грішми та фізичною красою, а для людей, які цінують саме життя. Часто після медитації вони відкривають у собі творчі здібності. Але не слід перетворювати її на стиль життя. Це лише вправа для поліпшення здоров"я.

Медитацією не можна займатися після їжі, бо уповільнюється травлення. Також вона шкодить при великих розумових навантаженнях. Краще відіспатися.

Зараз ви читаєте новину «Порок серця вилікував медитацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути