пʼятниця, 28 травня 2010 09:21

У столичному райвідділі міліції убили студента (ФОТО)
5

У Шевченківському райвідділі міліції міста Києва убили студента Ігоря Індило, 19 років.

"Не хвилюйся. Все буде харошо", – сказав Ігор своєму другові, коли того відпустили з райвідділу.

У студентському гуртожитку Києва по вулиці Глібова, 5, дільничний міліціонер Приходько Сергій забрав студента у районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам сказали щоб вони забрали тіло хлопця із моргу. Друг дитинства Олександр Хоменко, який останнім бачив хлопця, з нервовим зривом у лікарні на Чернігівщині.

19-річний Ігор загинув у свій день народження. 18 травня йому мало виповнитися 20 років. Всім говорив, що хоче відмітити свій день народження так, щоб всі запам"ятали. Збирався з друзями їхати на Труханів острів. Із гуртожитку рідного коледжу його забрав дільничний міліціонер. Зранку ошелешені вчителі телефонували батькам - приїдьте за тілом свого сина.

Того вечора до Ігоря приїхав шкільний друг і вони вирішили піти погуляти. На ґанку хлопці зустріли дільничного, який саме повертався додому. Ні з того, ні з сього міліціонер запропонував проїхати у райвідділ. Хлопці погодилися.

"Того дня о 17.10 я повернулася до дому, – каже подруга покійного хлопця Савич Вікторія. Ігор гуляв у холі. Зайшов до мене у кімнату. За півгодини він пішов до хлопців. Близько 19 години знову прийшов до мене. Трохи поговоривши сказав, що у нього є якісь справи і пішов".

"О 19 годині я заходила до нього в кімнату. Він усміхався, жартував. О 20 годині разом з подругами я стояла на балконі, - до розмови приєднується Корнієнко Наталія, 21 рік. Пригадую як приїхав наш дільничний. Не поспішаючи, зайшов до гуртожитку. Хвилин за п"ять він повернувся до своєї машини. За ним йшли хлопці. – Ігор виходив із гуртожитку сам, - пригадує подруга Савич Вікторія. – Першим вийшов дільничний. За ним вийшов Ігор і відразу сів на заднє сидіння. Йшов рівно. Ані слідів від побоїв, ані слідів крові не було, - стверджують дівчата. Дільничний не хотів забирати друга Ігоря Олександра Хоменка, 17 років. Однак трохи поговоривши, Саша сів на переднє сидіння і вони поїхали. Це був останній раз, коли я бачила Ігоря живим".

О 21.40 дільничний разом із Олександром повернувся в гуртожиток. Комендант гуртожитку Зінаїда Семенівна Федорина просила міліціонера відпустити хлопця.

"Дільничний відмовився, бо, за його словами, Ігор буянив у відділі. Сказав, що посадить Ігоря на т ри доби", - каже жінка.

Розтин провели задовго до того, доки батьки дізналися про загибель сина. У морзі тіло навіть не дали оглянути. Висновок медексперта відрізняється від офіційної версії.

"Ми весь час їхали з тією версією, що він захлинувся блюватинням, але в морзі видали довідку на свідоцтво про смерть, де було написано: крововилив під оболонку в тканини головного мозку, перелом кісток черепу, ушкодження внаслідок контакту із тупим предметом, - повідомила мати студента Людмила Індило. – Все тіло було у синцях. Голова розтрощена. Перенісся зламане. На щоці синець. На руках чітко виднілися сліди від наручників".

Директор коледжу імені Макаренка Ольга Щербак розповіла, що півтора роки тому, на прохання начальника Шевченківського райвідділу, дільничного справді підселили у гуртожиток до студентів для їхнього захисту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У столичному райвідділі міліції убили студента (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути