пʼятниця, 28 травня 2010 01:10

Капітан міліції зґвалтував п"ятьох дівчат

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Фоторобот — майже точна фотокопія портрета капітана міліції Олексія Морозова, кажуть міліціонери
Фоторобот — майже точна фотокопія портрета капітана міліції Олексія Морозова, кажуть міліціонери

Дев"ять років колонії отримав капітан міліції 30-річний Олексій Морозов. 12 травня суд міста Шахтарськ Донецької області визнав його винним у грабунках, розбої та зґвалтуванні п"ятьох дівчат.

Морозов працював оперуповноваженим карного розшуку міліції міста Красний Луч на Луганщині. Має дружину й дитину. З 2006 року після роботи їздив власним "Деу Ланосом" до Шахтарська, ґвалтував дівчат, грабував підлітків. 14 квітня 2007 року його спіймали місцеві школярі.

— Нас було троє: я, Андрій Татенко і Вадим Мусiєнко, — згадує 20-річний Сергій Небогін. — Не думали, що перед нами маніяк, про якого все місто говорило. Просто цей мент три тижні перед цим забрав у хлопців мобілки. Вони пили пиво біля клубу, а він підійшов, показав посвідчення. Сказав: "Прийдете завтра в райвідділ, складемо адмінпротоколи, й отримаєте свої телефони". Вадік запам"ятав його прізвище. Наступного дня у міліції сказали, що ніякого Морозова в них нема. А тут раз — він біля дискотеки крутиться. Ми підбігли, з його кишені випав пістолет. Якась жінка побачила, викликала міліцію. Доки ті їхали, він умоляв: відпустіть, я віддячу.

Морозова забрали до райвідділу.

— Ніколи його не забуду, — говорить оперативник 33-річний Олександр Гайворонський із Шахтарська. — Через нього мене ледь не комісували. Він тікав, вистрибнув з другого поверху. Я — за ним, невдало приземлився. Півроку провів у лікарні, переніс чотири операції. Напарники його наздогнали. А він: тихо-тихо, мене відпустили — і показує жестом, типу, як гроші мені відлистав.

У капітана знайшли посвідчення.

— Копія фоторобота, — каже Гайворонський. — Ми знали, що в місті орудує маніяк з міліцейським посвідченням. Але не думали, що воно справжнє. З Красного Луча до Шахтарська — година їзди. Приїжджав щоп"ятниці. Має 163 сантиметри зросту. Підходив до дискотеки, обирав дівчину обов"язково вищу і блондинку. Підходив, казав, що вона схожа на злочинницю. Мовляв, треба перевірити. Відводив убік і насилував.

Міліціонери підозрюють, що Морозов зґвалтував щонайменше десяток дівчат. Однак довести змогли п"ять випадків. Потерпілим від 16 до 19 років.

— Сам товстий, ніс картоплиною, очі свинячі, — згадує постраждала, яка просить не називати її. — Причепився до нас із подружкою, запропонував провести. Показав посвідчення, похвалився пістолетом, назвався Валерою. А за кілька місяців зґвалтував біля дискотеки. Тицяв пістолетом в обличчя. Коли все скінчив, вибачився.

Слідчі довели причетність Морозова до чотирьох грабунків і розбоїв, однак він забрав більше мобілок. За деякими випадками кримінальних справ не порушували, бо замала сума збитків.

Обирав дівчину обов"язково вищу і блондинку

— Йому потрібні були не телефони, — припускає суддя Шахтарського мiськрайонного суду Олександр Капкiн. — Подобався факт використання влади. З місця роботи йому дали чудову характеристику, колеги підтверджували алібі. Однак імунологічна експертиза довела його участь.

Колеги з Красного Луча розчарувалися в Олексієві. Кажуть, був перспективним. На суді запевняв, що справу сфабрикували.

— Обрав позицію мовчання, — говорить Капкiн. — Але кожна потерпіла впевнено вказувала на нього. Тому я виніс обвинувачувальний вердикт.

Матір Олексія є представником сина в суді. Оскаржила вирок, який поки що не набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Капітан міліції зґвалтував п"ятьох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути