неділя, 16 травня 2010 19:57

В овертаймі і в меншості "Таврія" вперше виграє Кубок України

В овертаймі і в меншості "Таврія" вперше виграє Кубок України

Сімферопольська "Таврія" вперше у своїй історії завоювала Кубок України. У фінальному матчі на харківській арені "Металіст" підопічні Сергій Пучкова в овертаймі взяли гору над донецьким "Металургом" - 3:2.

Фінал вийшов по-справжньому бойовим і багатим на атакуючі дії. Вже на 2-й хвилині кримчани відкрили рахунок після того, як Ковпак видав відмінний пас на Фещука і той з півметра пробив Дишленковича. Донеччани не опустили руки і відповіли парою-трійкою небезпечних моментів, але удача їм не посміхнулася.

А за п'ять хвилин до перерви "Таврія" забила другий гол. Арбітр призначив пенальті за сумнівний фол Димитрова проти Ковпака, і сам "потерпілий" чітко виконав вирок.

Другий тайм розпочався атаками "Металурга" і вже на 51-й хвилині Мхітарян відродив інтригу в матчі, поклавши класний гол з розвороту в рамку воріт Старцева. Досягши успіху, донеччани лише посилили натиск і за 16 хвилин до кінця основного часу зрівняли рахунок зусиллями Маріо Сержіо.

У час, що залишився до овертайму підопічні Миколи Костова були близькі до того, щоб вирвати перемогу, але тепер успіх був на стороні "Таврії".

Додатковий час почалося для "Таврії" з вилучення. Джурічіч виклопотав другу жовту картку і відправився відпочивати. Тим не менше, переможний гол забили саме сімферопольці. На 6-й хвилині першого овертайму Лакі Ідахор відгукнувся на навіс Корнєва і переправив м'яч у кут воріт Дишленковича. Останні хвилини пройшли в атаках "Металурга", але рахунок так більше і не змінився.

У підсумку 3:2 - Кубок України вперше в своїй історії відправився до Сімферополя. А "Таврія" завоювала право виступати в Лізі Європі.

Кубок України, фінал

"Таврія" - "Металург" Д - 3:2 (2:0)

Голи: 1:0 - Фещук (2), 2:0 - Ковпак (40, з пенальті), 2:1 - Мхітарян (51), 2:2 - Сержіо (74), 3:2 - Ідахор (90 +6 )

"Таврія": Старцев, Маркович, Монахов, Корнєв, Джурічіч, Луценко, Галюза (Матяж, 84), Любеновіч (Гігіадзе, 70), Голайдо, Фещук (Ідахор, 60), Ковпак

"Металург" Д: Дишленкович, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Боавентура (90 +16), Прийма (Янков, 67), Дімітров, Годін, Кінгслі (Соарес, 75), Мхітарян, Мгуні

Попередження: Луценко (29), Маркович (60), Боавентура (65), Ідахор (65), Галюза (79), Джурічіч (90), Монахов (90 +6), Танаса (90 + 22)

Вилучення: Джуричич (90 +4)

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «В овертаймі і в меншості "Таврія" вперше виграє Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути