пʼятниця, 02 квітня 2010 14:18

У Запоріжжі складають чорний список маршрутників

У Запоріжжі складають чорний список маршрутників

Влада Запоріжжя складає чорний список водіїв маршруток. Прізвища водіїв, викритих у грубому ставленні до пасажирів, вихід на лінію в нетверезому стані й у відмові возити пільговиків, будуть публікувати в міській газеті, пише "Сегодня".

Як зазначила начальник управління транспорту міськради Запоріжжя Леоніда Костюченка, ці чорні імена щокварталу публікуватимуть у міській комунальній газеті. У списку вже 120 прізвищ. Список буде доступний кожному директору автотранспортного підприємства, і при влаштуванні на роботу водію з чорного списку йому можуть відмовити.

Водночас, у Дніпропетровську чорний список існує вже три роки. У ньому містяться прізвища 45 водіїв. "Туди потрапляють не тільки за пияцтво і грубість, але й за ігнорування пільговиків, грубі порушення правил дорожнього руху, особливо якщо вони призвели до ДТП. Бувало навіть, що водії розпускали руки. Директори АТП не зобов"язані звірятися з цим списком, коли приймають водія на роботу. Але кожен з них знає, що недбайливий водій влетить їм у копієчку - за ним потягнуться скарги, а потім ще й штрафи, перевірки. Ми іноді викреслюємо водія зі списку, якщо він, звичайно не п"яниця і не наркоман, а на новій роботі ніяких нарікань не викликає ", - розповів начальник прес-служби регіональної автотрансінспекціі Ігор Кузьмінський.

У деяких водіїв є і свої контраргументи. "Злого водія" "малюють"самі пасажири. Народ у нас ще той - у салоні можуть влаштувати все що завгодно - гучно розмовляють по телефону, з мобілок слухають музику, попивають пивце. Ловлять маршрутки де завгодно - знаками показуєш їм, щоб підійшли до зупинки - там 10 метрів всього, береш його "на борт", а він ще обурюється! А ввечері взагалі береш пасажира - начебто нормальний, а в салоні він виявляється п"яним як чіп! Ще мукає під вухо: "Братик, зроби музичку голосніше!" І так цілий день! Кожен день! Тут і небіжчик закурить у салоні! Пасажир може розслабитися - він вийшов з салону і йде далі - на роботу або додому. А у нас є тільки 2 - 3 перекури в "глухому куті". А потім знову в цей зоопарк ! Щоб водій був ввічливий, треба в першу чергу з ним бути ввічливим ", - зазначив водій 53-го маршруту Костянтин.

Як повідомлялося, в Києві наприкінці березня стартувала акція Свиня за кермом, спрямована проти недобросовісних автолюбителів, які паркують свої машини на газонах, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі складають чорний список маршрутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути