середа, 31 березня 2010 07:09

Таблички з номером маршруту збільшили втричі

Автор: фото: Олександр КУЗЬМІН
  Автобус МАЗ на Севастопольській площі в Києві з новим, більшим вказівником маршруту (праворуч). Ліворуч — маршрутка із типовою табличкою. Більшість автобусів у столиці їздить із невеликими табличками
Автобус МАЗ на Севастопольській площі в Києві з новим, більшим вказівником маршруту (праворуч). Ліворуч — маршрутка із типовою табличкою. Більшість автобусів у столиці їздить із невеликими табличками

"Нову табличку встановили тиждень тому, — розповідає "ГПУ" киянин 38-річний Олексій Федорович, водій автобуса. — Думаю, для людей то зручно. Тепер цифру з маршрутом навіть за 300 метрів видно".

Розмовляю з шофером на пл. Севастопольській у Києві. Олексій працює на 550-му автобусному маршруті, який курсує від Севастопольської до лівобережного масиву Троєщина.

Уже кілька тижнів на столичних автобусах і маршрутках вивішують нові, значно більші за розміром, таблички із цифрами маршрутів. Дотепер типова вивіска мала розмір 70х25 см. Переміряю нову рулеткою. Вона в кілька разів більша — 230х50 см.

— Вказівники з номером маршруту вирішили зробити великими, із галогенною підсвіткою. Після того такі крупні таблички почали встановлювати і на інших міських маршрутах, — говорить Віталій Пясецький, 42 роки, начальник колони столичного автобусного парку N8. — Як правило, їх установлюють на маршрути, які обслуговують білоруські автобуси МАЗ-103. Їх пасажиромісткість — до 105 осіб.

Віталій Пясецький каже, що нововведення не пов"язане з підготовкою Києва до футбольного чемпіонату Євро-2012.

— Добре, що номер такий великий, — каже Марія Коломієць, 58 років. — Особливо це зручно для пенсіонерів. Тепер я не пропущу свій автобус через поганий зір.

— Краще б замість таблички швидкість збільшили, — нарікає 29-річна Юлія Бондарчук. — Ці великі автобуси — надто повільні. Начебто маршрутка, а волочиться, як тролейбус.

Зараз ви читаєте новину «Таблички з номером маршруту збільшили втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути