вівторок, 09 березня 2010 19:04

Скульптуру кота продали за 70 тисяч доларів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Студентка Інеса Оносова розглядає скульптуру столичного митця Володимира Журавля ”Кіт”. Це найдорожча робота, яка була продана під час Великого скульптурного салону в столичному Українському домі
Студентка Інеса Оносова розглядає скульптуру столичного митця Володимира Журавля ”Кіт”. Це найдорожча робота, яка була продана під час Великого скульптурного салону в столичному Українському домі

Увечері 4 березня до гардеробу столичного Українського дому стоїть черга. Люди прийшли прицінитися до робіт, виставлених на Великому скульптурному салоні. Квиток коштує 25 грн. Ціни на експонати починаються від $100.

Жінка в довгій норковій шубі зупиняється біля роботи "Трон істини" запорізького скульптора 36-річного Дмитра Іва. Це — стілець із позолоченими крилами. Він кілька місяців стояв у паризькій квартирі італійської актриси Моніки Белуччі. Тепер вона веде переговори зі скульптором про покупку його роботи.

— Стілець коштує 25 тисяч доларів, — розповідає Дмитро Ів. — Ним цікавилися вже кілька людей, але поки що я нікому не продав.

— Сьогодні лечу з чоловіком до Мілана святкувати 8 Березня, — говорить йому відвідувачка. — Повернемося у вівторок. Я цей стілець обов"язково куплю.

Поряд стоїть фігура "Попелюшка". На ній — наліпка "Продано".

— У перший день її купив один чоловік. Хоче поставити у своєму будинку. Я правив за неї 20 тисяч доларів, але першому покупцеві віддав за 18 тисяч. Він попросив, щоб робота стояла до кінця салону. Хоче, щоб її побачили відвідувачі.

51-річний Василь Бик із Житомира не продав жодної скульптури. Каже, у перші дні люди прицінюються, купувати почнуть наприкінці або після закриття виставки.

— Он до того кошака вже кілька днів приходить чоловік, довго роздивляється, торкається руками. Прошу за нього 8 тисяч доларів. Він ходить, думає, що ціну трохи скину. Усі мої роботи унікальні, бо є лише в одному екземплярі.

"Попелюшку" купив один чоловік. Хоче поставити у своєму будинку

Найдорожча скульптура — "Кіт" киянина 23-річного Володимира Журавля. Її автор оцінив у $70 тис. Цю роботу вже купили.

— Робили її з батьком, — розповідає автор. — Він намалював ескіз, а я її виліпив. Колекціонер замовив скульптуру, але не забрав, бо поїхав у закордонне відрядження. Вона всім подобається. Уже з півсотні людей про ціну питали.

Харків"янка 32-річна Алла Човган на салоні виставляється вперше. Привезла вісім скульптур. Її роботи називаються "Довбуша-вередуша", "Стрибариба", "Лапашльопік". Ці істоти Алла вигадала сама, для кожної роботи написала казкову історію.

— Стрибариба — це домашній оберіг. Вона живе в кожному дворі на найвищому дереві — груші. Там щороку сплітає собі гніздо і відкладає яйця-писанки. Удень ховається від людей, стрибає до криниці. Там стежить за чистотою питної води. Як має вільний час, плете панчохи.

Ціни на її витвори починаються від $4 тис. На салоні Алла ще не продала жодної роботи.

— Друзі радять робити менші, бо їх краще беруть. Але в кожного скульптора є свій розмір. Я роблю півметрові. Такі роботи подобаються людям, які в душі лишаються дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру кота продали за 70 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути