вівторок, 01 вересня 2009 09:54

Дубина очолить наглядову раду Укргазбанку

Дубина очолить наглядову раду Укргазбанку

До наглядової ради Укргазбанку, 82% якого з липня належить уряду, увійдуть відразу два представники НАК "Нафтогаз України", повідомляє "Дело".

Як пише видання, це свідчить про схвалення урядом спеціалізації фінустанови на обслуговуванні підприємств нафтогазового сектору.

Як повідомило високопоставлене джерело в Укргазбанку, новий склад наглядової ради складатиметься з семи осіб, а очолить її голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина. Членом ради буде і його перший заступник (зараз виконуючий обов"язки голови правління) Ігор Діденко.

Крім керівників "Нафтогазу", до складу наглядової ради увійдуть чотири представники Кабінету Міністрів: заступник міністра фінансів Андрій Кравець (він буде першим заступником глави ради), директор департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків Теймур Багіров, директор департаменту політики розвитку ринку фінансових послуг Мінфіну Володимир Коцюба, а також Кирило Шевченко, що раніше очолював Державну іпотечну установу, а зараз - радник прем"єр-міністра.

Інтереси міноритарних акціонерів Укргазбанку в наглядовій раді представлятиме Валентин Обштир, який займає цю посаду з березня 2004 року. Інформацію про призначення цих кандидатів підтвердив тимчасовий адміністратор Укргазбанку Олександр Соколов.

"28 серпня зупинені повноваження членів наглядової ради, сформованої при колишніх акціонерах, і затверджена нова наглядова рада фінустанови. Після формування всіх органів управління тимчасова адміністрація Укргазбанку клопотатиме перед Нацбанком про припинення повноважень і вихід з банку", - відзначив він.

Крім того, за інформацією джерела в Укргазбанку, тимчасова адміністрація буде виведена з фінустанови вже у четвер (3 вересня).

Нагадаємо, 10 червня Кабінет Міністрів затвердив рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.

proUa
Зараз ви читаєте новину «Дубина очолить наглядову раду Укргазбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути