понеділок, 13 квітня 2009 11:57

У сім"ї Обами з"явився новий член (ФОТО)

В неділю прес-служба Білого дому підтвердила численні повідомлення ЗМІ про собаку, що з"явився в сім"ї президента США Барака Обами. Перші фотографії шестимісячного пса породи португальський водний собака з"явилися на сайті глави держави.

Дочки президента 7-річна Саша і 10-річна Малія назвали щеня Бо, тому що у їхніх родичів є кіт на ім"я Бо. Ще одним фактором, який наштовхнув на таке прізвисько, є батько Мішель Обами - він носить прізвисько "Діддлі" (один з основоположників рок-н-ролу Бо Діддлі). Про це в ексклюзивному матеріалі в неділю пише газета The Washington Post.

Як неодноразово повідомлялося, португальський водний собака був вибраний тому, що не викликає алергії, на яку страждає Малія. Бо є нащадком собак, що живуть в сім"ї сенатора від штату Массачусетс Едварда Кенеді. Щеня віддали іншим господарям, проте у них він не прижився, відзначає газета.

Джерело в Білому домі повідомило The Washington Post, що Бо "дуже милий" і відразу порозумівся з новими господарями. Молодша дочка президента висловила захоплення, тоді як старша спробувала дізнатися більше про те, як дресирувати вихованця і піклуватися про нього.

Увечері в неділю Бо в Білому домі не було. Офіційно президентського собаку представлять публіці у вівторок.

Обама пообіцяв купити дочкам собаку після обрання на пост президента США в листопаді 2008 року. Питання про вибір вихованця хвилювало ЗМІ не менше політичних рішень нового глави Білого дому. Так, незадовго до офіційного оголошення про Бо декілька інтернет-видань розмістили фотографії собаки, якого до переселення в президентську сім"ю звали Чарлі.

Пси португальського водного собаки (інша назва као д"агуа, кан ді агуа) виростають до 57 сантиметрів. Тварини цієї породи енергійні, володіють великою витривалістю і хорошим чуттям. Португальські водні собаки потребують послідовного дресирування і вимагають великого простору.

Домашні тварини американських президентів традиційно лише небагато чим поступаються в популярності своїм господарям. Біл Клінтон не раз фотографувався з улюбленим чорно-білим котом Соксом, у якого був навіть власний фан-клуб, а Джордж Буш-молодший охоче з"являвся перед телекамерами в компанії скотч-тер"єра Барні.

За матеріалами Lenta.ru, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У сім"ї Обами з"явився новий член (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути