вівторок, 11 листопада 2008 11:03

У Обами буде лисий і беззубий собака? (ФОТО)
5

Перуанці хочуть подарувати новообраному американському президентові собаку своєї національної породи - лису і часто беззубу. Свого часу ця порода користувалася популярністю у інкських вождів. Зараз перуанці запропонували відправити одного щеня сім"ї нового президента США. Обраний президент Барак Обама пообіцяв дочкам - 10-річній Малії та семирічній Саші - узяти в Білий дім щеня. При цьому Маліа страждає на алергію, і більшість порід просто не придатні для неї. Зараз весь світ сперечається, якій же породі собак віддасть перевагу сім"я Барака Обами. Порода перуанського лисого собаки налічує, як мінімум, 3.000-річну історію. Ця тварина на зображена на керамічних виробах стародавніх інків ще до періоду іспанських завоювань. Власники цих собак говорять, що порода ідеально підходить для дітей, чутливих до собачої шерсті. "Вони не викликають алергії, крім того, вони дуже доброзичливі та приємні, - розповіла Клаудіа Гальвес, директор Асоціації друзів перуанського лисого собаки. - Ми хочемо подарувати одного щеня дочкам Обами".

Як оповідає перуанський фольклор, у цього собаки температура тіла вище середньої, що компенсує відсутність у них шерсті та допомагає полегшувати їхнім власникам напади астми або артриту.

Пані Гальвес передала лист з докладним викладом своєї пропозиції в посольство США в Лімі. Вона сподівається, що Обама погодиться прийняти подарунок від перуанського народу. Зараз у Гальвес є на прикметі прекрасне чотиримісячне щеня за кличкою Вушки, якого назвали так за його великі вуха. Але якщо малюка відправлять до США, то його офіційне ім"я буде Мачу-Пікчу, так називається стародавня цитадель інків, одна з головних визначних пам"яток Перу, повідомляє Обзор.
Зараз ви читаєте новину «У Обами буде лисий і беззубий собака? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути