Розкіш і злидні

Розкоші. Останні фотографії Межигір'я з космосу шокували країну. Масштаби забудови, яку веде Янукович вражають розмахом і ціною.

Нещодавно уявлення про цей об'єкт серед пересічних громадян склав журнал "Кореспондент", який оприлюднив фотографії володінь президента з повітря. Днями сервіс Google Maps оновив свої минулорічні зображення над територією резиденції з космосу.

Порівняння свідчить, що останній рік президенства, в плані надбання особистих розкошів, для Януковича пройшов недарма. Поряд з палацом, який налічує 5 поверхів з'явився парк з декоративними рослинами і штучними водоймами. До уже існуючого  боулінгу, оздоровчого комплексу, тенісного корту, підземного тиру і спа-центру додався справжній плаваючий палац прикрашений сусальним золотом, яхт-клуб, новий гелікотерний майданчик і гараж на 70 машин. Інтенсивно будуються поле для гольфу і кінний клуб.

"Гольф – це естетичне задоволення, яке вимагає шалених коштів. Звернемося до профільного видання "Гольф-ру"", - пропонує "Українська правда" оцінюючи масштаби будівництва.

"Стоимость строительства типичного поля для гольфа с 18 лунками составляет от двух до трех миллионов евро. Обратите внимание, что это затраты на строительство только самого поля. Дополнительных расходов потребует инфраструктура: здание клуба, хозяйственные постройки, навес для тренировочного поля, подъездные и внутренние дороги и тропинки, мосты и т.п. Дополнительные расходы будут равны стоимости строительства самого гольф поля... Для поддержания хорошего состояния поля с 18 лунками необходимо иметь сельскохозяйственные машины на сумму не менее 400 тысяч евро..." http://www.pravda.com.ua/articles/2011/11/9/6742106/

Отже, тільки гольф для Януковича коштує 3+3+0,4=6,4 мільйони євро. А яка вартість наземних і плаваючих палаців, кінних клубів і центрів релаксу, озер, парків, садів і фонтанів?.. Після побачених фото, які опублікувала УП, усі можуть оцінити цинізм останніх заяв  президента про відсутність в держави коштів на соціальні виплати. Масштаб цинізму Януковича співмірний масштабу будівництва, яке він розгорнув у "Межигір'ї".

Злидні. На соціальний мінімум грошей в державі нема

На фоні небаченого марнотратства президента та збільшення видатків на силові каральні структури влада відмовляє людям у соціальних виплатах, відправляє вчителів у відпустки за свій рахунок. Кажуть, що нема грошей.

Днями Кабмін Азарова зареєстрував законопроект № 9400, що скасовує невідкладне нарахування пенсій і компенсацій вразливим верствам за судовими рішеннями. Законопроект прямо стосується чорнобильців, афганців, віськових пенсіонерів і дітей війни.

Як стало відомо зі ЗМІ, через нестачу коштів на зарплату вчителів Полтавщини відправляють у відпустки за свій рахунок, але заставляють ходити на роботу.

В цілях так званої економії закриваються школи і лікарні, зарплати і пенсії заморожено, але на собі Янукович і його підлеглі економити не збираються. На фоні країни, яка котиться у злидні, влада посипає себе золотом, перлинами і діамантами, літають окремими літаками і вертольотами за бюджетний рахунок.

На особисті розкоші у влади Януковича гроші є, а для соціальних виплат нема!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі