Як Ющенко дурив народ за допомогою Шустер live

Зазвичай не дивлюсь ТБшоу, але інколи все ж не втримуюсь - адже хочеться вірити, що люди іноді змінюються на краще, хоча б і під тиском Європи. Подивився на шоу Ющенка на шоу Шустера і зрозумів, що горбатого лишень могила виправить.


Отже, з чого почав наш маніпулятор - він бере за порвняльну базу своїх розрахунків з якогось дива Німеччину, малюючи газогон Союз-Дружба, він чомусь раптово забув, що у 2009 діяв також газогон Ямал-Європа, через який Німеччина і отримує більшу частину російського газу. Звичайно, пан Ющенко не взяв до уваги і те, що рівень інтеграції між Вінгазом, Рургазом та Газпромом значно вищий, ніж між Нафтогазом і Газпромом, не кажучи вже про міліардні інвестиції Німеччини у Норд стрім та Штокманське родовище. Але саме смішне, це ціна $250 - яка як стверджує пан Ющенко, є базовою для Німеччини. Він, як справжній забудько, не уточнив, з якого саме контракту між якими контрагентами ця цифра була взята. Те ж саме стосується і ціни для газ для Австрії та Словаччини, які він зібрав до купи.

Застосувавши справжній бухгалтеський метод, який аудіторія Шустера сприймала із абсолютною довірою, цей месія продемонстрував публіці як треба рахувати державні гроші:

перша строка - 4 млрд долл мала показати публіці скільки втрачає Україна у порівнянні з вище названими "ринковими", існуючими лишень у уяві, цінами, щорічно.

Друга строка - ілюструє ніби втрати на транзитній ставці, при чому у прив"язці саме до ставки 1,7$ 2009 року. При цьому пан Ющенко забуває про "деякі дрібнички", а саме: - що на момент заключення контракту  у січні 2009 діяв контракт від 4.01.2006 де закріплювалась тарифна ставка на транзит 1,6$ до 1.01.2011. Така забудькуватість пана Ющенка доволі дивна, адже саме він тоді у 2006 "20 разів крутив цю угоду у різних версіях". Особливо мене добила фраза Ющенка на 16:57  секунді цієї вистави: "Тариф на транзит 1,7, а зараз - 2,34" Хочеться сказати: "Пане Ющенко, подзовоніть до вашого  спонсора з РУЕ пана Ю.Бойка і дізнайтесь, що на 3 квартал цього року транзитний тариф вже складав $2,89"

Але на публіку його шоу справляє-таки враження, адже ніхто не бере до уваги той факт, що розрахункову базу пан Ющенко бере невідомо звідки. Коли такий трюк спробував застосувати пан Азаров до Путіна у червні цього року, то одразу ж отримав різку відповідь російського прем"єра: "У вас искаженная информация!"

Апофеозом абсурдності бухгалтерії Ющенка був його підрахунок нібито штрафів за недобрані обсяги газу у період з 2009 по 2010. Звичайно ж ніяких штрафів за недобраний газ не існує в природі, оскількі мінімальний обсяг газу, який дозволяє контракт є 33 млрд куб, а у 2009 та 2010 було відібрано значно більше. Більше того, харківськими угодами пункт щодо 300% штрафів взагалі давно анульований.  Все це мало турбує Майстера Розрахунків, адже попри деякі незначні моральні докори сумління щодо утримання Тимошенко у в"язниці, шоу має продовжуватися і давати потрібний керуючій мафії результат. 

 

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі