УПЦ МП показала ікла в Черкасах: бійня в гарнізонному храмі

Якщо у християн Бог - це Любов, то у православних УПЦ МП це щось геть протилежне. Щойно громада одного з соборів у Черкасах вирішила перейти в ПЦУ, як російські попи пішли на силовий штурм собору. Які будуть дії правоохоронців - знову спустять на гальмах?

Отже, сьогодні рашистська диверсійно-розвідувальна церква вчинила напад на Свято-Михайлівський Кафедральний собор у Черкасах. Храм зараз діє також як гарнізонний храм ПЦУ, тому в ньому в той час, крім священників перебували кілька військових, переважно з поранених на лікуванні.

Ворожа боївка увірвалася в собор за допомогою силової операції, жорстоко били військових, використовували газові балончики, арматуру, виламані елементи в інтер'єрі собору...

Ворожа боївка увірвалася в собор за допомогою силової операції, жорстоко били військових, використовували газові балончики, арматуру, виламані елементи в інтер'єрі собору... Кількість учасників нападу становила до 100 осіб. Очолювали атаку московські попи на чолі із звинуваченим у низці злочинів проти релігійної свободи та української державності (4 кримінальні провадження) митрополитом Феодосієм.

Зрештою, коли подія набула загальноукраїнського розголосу, віряни ПЦУ та українські військові змогли повернути собор. Щоправда, це ще під питанням. Аж - раптово прокинулася поліція, яка не перешкоджала захопленню. Тепер за фактом злочину московських попів відкрили провадження (щоб так само й не закрили). Жодних спецпідрозділів у час, коли собор захопили московські диверсанти, поліція не надсилала. Тільки по завершенні - вислала слідчу групу для документування.

Уже по завершенню основних протистоянь обізвався і мер Черкас Анатолій Бондаренко (партії: Батьківщина й "За майбутнє"), відомий прорашистською позицією - ветував перейменування вулиць із російськими назвами на інші, в честь видатних українців. Цей міський голова, коли все почало стихати, закликав містян прийти до храму й висловитися за його майбутнє, чим ледь не спровокував нові заворушення.

...митрополит Феодосій був обвинувачений у низці злочинів проти України й на користь Росії. Йому був обраний запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту

А тепер вишенька на торті. Московський прихвостень митрополит Феодосій був обвинувачений у низці злочинів проти України й на користь Росії. Йому був обраний запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак суд, за погодженням із слідчими та прокурорами, виявляє до нього особливу поблажливість. Наприклад, під Великдень йому дозволили порушити не лише запобіжний захід, але й комендантську годину. Були й інші приклади. Після сьогоднішнього заколоту в умовах дії режиму воєнного стану - чи заарештували московського митрополита і його попів, адже всі вони зафіксовані й ідентифіковані? Ні! Їм Зеленський дав ще 9 місяців, щоб приховати свою залежність від Москви. Хіба він дозволить своїх улюбленців потривожити? А хто ж за нього агітувати на виборах буде?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі