Німецькі плантації з політв'язнями в Білорусі: пакт Молотова-Ріббентропа в дії

Скандал у Німеччині набирає обертів - виявляється, у окупованій росіянами лукашенківській Білорусі депутат від ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" експлуатував працю політв'язнів на своїх цибулевих плантаціях. Як це стало можливим?

ПРО РАК ЄВРОПИ. Другий день не йде мені з голови той AfDшний плантатор, що приїздив у Білорусь особисто наглянути, як лукашенкові політв'язні перебирають йому цибульку...

З других (утім, абсолютно певних) рук знаю, як на початку 2000-х на спільних німецько-російських ділових бенкетах піднімалися тости "за мир і спокій на російсько-німецькому кордоні, га-га-га!" (це оповідав присутній там перекладач, котрий, за збігом, був з походження поляком, чого бенкетарі знати не могли, нєдоработочка вийшла). Ось що вони збирались, у чотири руки з меркелівсько-штайнмаєрівською Німеччиною, "повторіть" - поділ світу за пактом Молотова-Ріббентропа: виправити, сказати б, "помилку предків".

Як багато ми ВЖЕ змінили в цьому наскрізь прогнилому світі - самі цього не всвідомлюючи!.. Дух забиває, коли хоч трохи це розуміти...

...купа нацистських злочинців, на яких нібито гучно полювали всі оті галасливі сімони-візенталі по Латинських Америках, Австраліях і Канадах, були розпрекрасно знайшли себе в "соціалістичній" НДР...

І ще важливе: не було в ХХ-му ст. в Європі більшої мерзоти перед очима Господа, аніж так звана НДР (DDR) - Східна Німеччина. То в Західній була - денацифікація, люстрація, приймались відповідні закони, відбувалось переосмислення історичної вини й відповідальности тощо, - а в Східній нічого цього не було й близько. Вона вважалась "очищеною" самим фактом свого входження в радянський блок, і саме тут відбулась найогидніша контамінація двох тоталітарних режимів - купа нацистських злочинців, на яких нібито гучно полювали всі оті галасливі сімони-візенталі по Латинських Америках, Австраліях і Канадах, були розпрекрасно знайшли себе в "соціалістичній" НДР, і застосування своїм умінням також: хто пам'ятає в "Музеї покинутих секретів" згадку про есесівця Віллі Вірзінґа, який закатував у Заксенгаузені Олега Ольжича (миска з вирваними людськими очима у нього в кабінеті - то не моя придумка, я це вичитала в мемуарах наших ОУНівців, що на них Вірзінґ переважно й спеціалізувався), - це була просто-таки хрестоматійно типова історія: опізнаний на вулиці колишніми жертвами аж у 1949-му, ґестапівець відсидів неповних 5 (п'ять!) років, а далі переїхав у НДР, і слід за ним загубився: не пропадати ж такому кваліфікованому кату, штазі теж потребували надійних кадрів!..

Трохи про це темне обличчя Східної Німеччини писав американець Джонатан Францен, і його в нас навіть перекладали, але якось "безрезонансно". А от у Німеччині, скільки знаю, не писав ніхто: не дійшло ще до того... Путінська AfD, популярна саме на "незайманих" від 1989 р. східних землях, - один із найбільш наочних результатів тих невивчених уроків.

Так що воно, насправді, добре - що всі ті метастази загнаного вглиб "раку Європи" починають вилазити назверх. І це тільки початок... Зліва - гауптштурмфюрер СС Віллі Вірзінґ, справа - депутат AfD від Саксонії, власник білоруських рабів Єрґ Дорнау. Правда ж, у них є щось типологічно спільне?

...я ще планую дочекатися, коли на лаву підсудних сядуть ось такі самі пики, відповідальні за будівництво цапам у Ростові того Воєнно-навчального центру, звідки вони вирушили "рускоювесною" 2014-го обертати в рабів і нас...

(Як жінка лиха й пам'ятуща, я ще планую дочекатися, коли на лаву підсудних сядуть ось такі самі пики, відповідальні за будівництво цапам у Ростові того Воєнно-навчального центру, звідки вони вирушили "рускоювесною" 2014-го обертати в рабів і нас, але дістали в дюндєль, - із задоволенням подивлюся на той судовий процес, навіть не обламаюсь з'їздити поглянути на живо...)

В добрий час, німецьке правосуддя! Не бійтеся!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі