Прикрий сюрприз для Зеленського: навіщо насправді Блінкен відвідав Київ

Замість довгоочікуваного рішення про дозвіл бити американською зброєю вглиб Росії - делегація союзників привезла до української столиці обіцянку грошей на відновлення енергетичних об'єктів. Непереконливо. Що ж насправді може стояти за цим візитом?

Самий факт колективного приїзду керівників союзних країн мав би навести нас на думку, що тема розмови із Зеленським буде набагато серйознішою за використання далекобійної зброї. А те, що до "делегації" долучили найвідданіших наших союзників - британців і балтійців - вказує, що розмова із президентом України планувалася важка й неприємна для нього.

Не маю сумніву, що тема ця - припинення бойових дій. Очевидно, що перед тим, як він подасть американцям на узгодження чергову фантазійну писульку про "деокупацію всіх українських земель", йому ультимативно довели до відома основні тези якогось більш-менш реалістичного (ймовірно, узгодженого з китайцями) плану припинення вогню. І початися все має до виборів у США.

Для Зеленського це новина жахлива. Вона означає, що його власні вибори відбудуться скоро й пройдуть в умовах, коли він не має жодного шансу їх виграти

Для Зеленського це новина жахлива. Вона означає, що його власні вибори відбудуться скоро й пройдуть в умовах, коли він не має жодного шансу їх виграти. По-перше, навіть його недолугий виборець дізнається, що з "кордонами 91 року" його цинічного розводили. По-друге, народ дізнається цифру реальних втрат і очманіє. По-третє, головним лейтмотивом виборчої кампанії буде саботаж підготовки до вторгнення, котрий і привів до цих страшних втрат - людських і територіальних. А за цим - неминучий суд.

Судячи з того, що навіть невеличкої цукерочки у вигляді дозволу бити ракетами вглиб російської території нам не дали, а український МЗС змушений був спростовувати інфу про скору зустріч Байдена із Зеленським (називаючи це помилкою перекладача-синхроніста), західний ультиматум наш керманич сприйняв тяжко й заістерив. Відтак, чекаємо наступного розвитку подій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі