Путін закручує гайки російським лібералам. Камінгаут Собчак

Якщо раніше російські ліберали могли сором'язливо мовчати про терористичну політику Путіна та показово не помічати його СВО, то тепер все змінилося. Тепер вони мають на весь рот підтримувати і схвалювати СВО. Схоже, інших варіантів "хороші росіяни" навіть не розглядають?

Собчак видала раптом потужний Z-спіч на тему, що росіяни можуть бути проти війни, але тепер, на тлі Курської операції, це не має жодного значення - кожен зобов'язаний підтримувати СВО і демонструвати лояльність до режиму.

"Так, ти можеш бути проти війни, але бойові дії тривають на території Росії, вже немає вибору ні в кого: ти або зі своєю країною, або ні. Так лягла карта... Все вирішили за нас - так. Не ми здавали ці карти, і багато хто взагалі не хотів в них грати, але тепер це не має жодного значення".

Часи змінились - тепер демонстрація лояльності і тотальної підтримки мусить бути чітко артикульована і регулярно публічно заявлятись

Отже, Кремль вирішив, що послідовного мовчання на певні теми і відсутності публічного засудження окремих кроків і масштабних рішень від кишенькової "еліти" вже недостатньо. Часи змінились - тепер демонстрація лояльності і тотальної підтримки мусить бути чітко артикульована і регулярно публічно заявлятись. Досить зображати непричетність, існування десь у паралельному щодо СВО і Путіна просторі. Так що тепер для Собчак ЗСУ - супротивник (однак поки що не ворог. І ЗСУ, а не Україна в цілому). Однак, гадаю, незабаром риторика стане остаточно відповідною офіційній позиції кремлівських пропагандистів.

Хоча в Кремлі, коли розробляли ці тези, проігнорували важливий аспект: свій же культ "побєдобєсія". Адже виходить, що і німецькі (і не тільки) антифашисти, яких у хвіст і гриву юзає російська пропаганда, - це абсолютно нелояльна до держави злочинна група! Адже і там "держава воювала", "здали карти за них", з певного моменту військові дії перемістились на територію їхньої держави. Так що ті антифашисти мусили запхати свою антивоєнну (а тим більше антидержавну і прокомуністичну) думку чимглибше і кинути всі сили на сприяння рідній державі. Але вони свій обов'язок громадян проігнорували, свою державу зрадили. Але Кремль їх все одно чи не щоденно глорифікує... Як же ж так?

А в цілому такі камінгаути "російської еліти, яка не приймає війну" корисні. Бо хоч трохи (міф надто глибоко зачепився в більшості), але підважує віру і українців, і європейців в існування якихось міфічних "хороших русскіх", "невинуватих русскіх", які десь в себе на кухні, в бутіках чи студіях сильно проти війни і за Україну, однак мовчать.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі