Кого убивав Татаров? Чеченці воюють на боці України

Чеченці, як і українці, віками боролися проти російської окупації. Перша вулиці імені Степана Бандери з'явилася на початку 90-х років у Грозному, столиці Чечні. А на боці Росії проти нас зараз воюють кадирівці. Невже президент цього не знав?

А тепер про чеченців. Яких, на жаль, наш Верховний головнокомандувач не відрізняє від кадирівців. З 2014 року на боці України воює Чеченський батальйон імені Шейха Мансура. Бойове гасло чеченських воїнів - "Свобода або смерть". Дуже перегукується з нашим - "Воля або смерть".

Чеченці, які воюють і захищають Україну, не теоретично знають, що таке втрата незалежності і свободи. Батальйон воював і воює на сході країни. Був у тяжких боях, має втрати.
Зараз бійці беруть участь у створенні буферної зони на Курщині

Чеченці, які воюють і захищають Україну, не теоретично знають, що таке втрата незалежності і свободи. Батальйон воював і воює на сході країни. Був у тяжких боях, має втрати.
Зараз бійці беруть участь у створенні буферної зони на Курщині. Про яку сказав президент Зеленський практично побіжно. А це мало стати основним наративом пресконференції. Задля безпеки Україна створює буферні зони, а не окуповує росіянські болота. Але основним стало про "головоріза" Татарова.

Так сталося, що я наприкінці 80-х років була в Чечні. І потім, коли почалось знищення волелюбних чеченців, в 90-х, моя позиція була однозначною - я підтримувала їх, писала про це. Щастя, що газета, де я працювала (вже під час другої російсько-чеченської війни) давала таку змогу. Попри беззубу позицію тодішньої України. До речі, я тоді наслухалась і начиталась багато лайна на свою адресу. Тому що у свідомості одеситів зокрема, всі чеченці були однозначно бандитами. До того ж, не захотіли лягти під "доблесних московитів".

Може, ви не в курсі. Так от, на початку першої війни, у 1994 році, чеченська армія налічувала 1 000 вояків і протистояла 35-ти тисячному російському угрупованню. Потім чеченських бійців стало 6 тисяч, а росіян - 70 тисяч. Думаю, про технічну оснащеність не варто говорити. Тоді, під час першої війни, було вбито 120 000 цивільних! Я поважаю чеченців, я читала і читаю про їхню історію боротьби і намагання з боку Росії їх знищити. І я розділяю чеченців і кадировців.

На фото: мої знайомі бійці із батальйону імені Шейха Мансура зараз в Курській області. Світлини свіжі, звідти.
P. S. Раптом ви не знаєте - перша вулиця, названа іменем Степана Бандери, зʼявилась не в Україні, а в Грозному. На початку 90-х.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі