Під корупціонерами з ДМС горить земля, а вони й не чухаються

Полює САП, полює НАБУ - а схоплений на гарячому Гузь, що продавав паспорти російським кримінальникам, судиться з блогерами за образу честі та гідності. Що відбувається у ДМС?

Скандали довкола Держміграційної служби не втишуються - поки в основному щодо столичних підрозділів (так, це отой Гузь із паспортами для російського криміналу і угодою з очевидно ФСБшною юридичною фірмочкою в Німеччині; а також пов'язаний з Гузем, за даними обізнаних джерел, ексхарків'янин Донсков, під яким вся система "роботи" з азійськими мігрантами). Експерти і блогери продовжують фокусувати на цьому увагу суспільства.

Це реально затягнулось надто надовго: ще трохи голова ДМС Наталя Науменко заплющуватиме очі на ситуацію в столичних структурах служби - і ця історія потягне за собою на дно і її, і весь склад ДМС в цілому. Хоча дехто потрактовує дії (точніше, бездіяльність) Науменко як спробу все ж боротись за кар'єру Гузя. І нащо?

Насправді, якщо оцінювати перспективи раціонально, то все достатньо просто. Або Гузь тримається/ Гузя тримають до останнього (очевидно, до СІЗО?) - і тим часом САП і НАБУ тягнуть за ним всіх його колег не тільки зі столичної ДМС (адже в такому випадку для всіх виглядатиме, що незалучених там нема, розбиратись треба з усіма поголовно - також і в Науменко поцікавитись досягненнями). Або Гузь голосно звільняється, б'є себе колінкою в гарно накачані груди "винний, простіть, заплутався, не розібрався!.." - і є шанс, що відповідні органи потягнуть на розслідування не всіх. Ну і решта дмсників з тих, кого не попалили на явних порушеннях, лишається при посадах і кар'єрах.

...тепер не тільки столична, але й всеукраїнська Держміграційна служба зацікавлені у звільненні Гузя - щоб з ним НАБУ розбиралась вже не як з діючим керівником і держслужбовцем. Проте не схоже, що власне в ДМС цю очевидну логіку вже зрозуміли

Виглядає так, що тепер не тільки столична, але й всеукраїнська Держміграційна служба зацікавлені у звільненні Гузя - щоб з ним НАБУ розбиралась вже не як з діючим керівником і держслужбовцем. Проте не схоже, що власне в ДМС цю очевидну логіку вже зрозуміли. Що відверто дивує.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі