Азербайджан і Вірменія наввипередки скуповують снаряди і зброю. Нова війна?

Що означають раптові оптові закупи Вірменії й Азербайджану? Який зиск з усього цього отримає Росія? Та як ця ситуація вплине на ціни таких необхідних для нас снарядів?

Порушу мовчанку, але напишу дуже коротко та ліниво про два основні інфоприводи:

1. Цілком можливо, що раптові обнімашки Алієва та Путіна можуть потім для нас обернутись питанням, а скільки коштуватимуть 155-мм снаряди. Навіть якщо подивитись на дані з відкритих джерел, то очевидно, що на Кавказі зріє велика війна, в якій Вірменія та Азербайджан готуються до нового витка бійні.

Азербайджан в товарних кількостях скупив 155-мм колісні САУ у Сербії та Словаччини, є навіть непідтверджені офіційно заяви, що азербайджанці мають намір купувати формально пакистанські літаки JF-17, котрі фактично китайські з російським двигуном

Азербайджан в товарних кількостях скупив 155-мм колісні САУ у Сербії та Словаччини, є навіть непідтверджені офіційно заяви, що азербайджанці мають намір купувати формально пакистанські літаки JF-17, котрі фактично китайські з російським двигуном. Ба більше, серби "сватали" Азербайджану свою розробку по гібриду БПЛА-крилатих ракет сімейства VILA, і там є своя перспектива.

По Вірменії були не тільки офіційні заяви про купівлю французьких САУ "Цезар" та артилерії калібру 155-мм в Індії, але й начебто "шахедів" в Ірану та оперативно-тактичних ракет в тих же індусів. Тому логічно, що усі країни регіону можуть готувати свою диспозицію на випадок майбутньої війни, Росія тут не виняток (про фактаж по її діях - якось іншим разом).

Тим більш, у Москви і Тегерана може бути навіть спільний інтерес - щоб в результаті територіальних змін на Кавказі таки запрацював проєкт залізничного руху від берегів Балтійського моря до Перської затоки.

...як тільки Баку почне отримувати свої замовлені САУ, то вони можуть так залити грошами світовий ринок боєприпасів, що нинішній прайс аж у 8 тисяч доларів на один 155-мм снаряд може виявитись дуже помірним в майбутньому

А тепер давайте уявимо, що як тільки Баку почне отримувати свої замовлені САУ, то вони можуть так залити грошами світовий ринок боєприпасів, що нинішній прайс аж у 8 тисяч доларів на один 155-мм снаряд може виявитись дуже помірним в майбутньому. Я просто не автомобіліст, палкий прихильник залізничного транспорту, тому можу пропустити питання "де заправлятись", і одразу перейти до альтернативного погляду на ситуацію.

2. Зміцнення сакральної сили держави - це завжди ті речі, які треба робити ще "на вчора". Але реально важливіше - що таки зафіксували в законодавстві статус наших військових на "буферних" територіях. Бо просто якось незручно виходить - міжнародні гуманітарні зобов'язання перед нашими військовими на тих територіях виникли автоматично.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі