Білі пальта можуть повисіти до перемоги. Дайте воякам робити своє

Путін і його армія думали, що володіють ситуацією, а тому - всесильні й непереможні. Тож не їм зараз нарікати на українців, які вже 10 років потерпають від жахіть війни, що принесла сюди Росія

Росіяни у своєму інфопросторі розганяють історію тролінгу російського "дєдушкі" з боку українського солдата, який вдягнув німецький шолом і косплеїв битву під Курськом часів Другої світової. Мовляв, подивіться який жах, "іздєванія над дєдушкой". Я вже мовчу, що не людям, які зав'язували жінкам скотчем руки за спиною, розстрілювали і засипали в братських могилах бульдозером, шось взагалі казати з цього приводу.

Війна - це хаос, а не зустріч двох футбольних команд. Хаос неможливо контролювати, його можна лише направляти і організовувати

Дивує, що й серед українців знаходяться окремі персони, які, одягнувши білі пальта і пенсне, вказують українським військовим на якісь огріхи в поведінці, мовляв, "ми - не вони". Це як та вже знаменита тітонька, яка роздавала поради українському солдату, котрому відрізали голову, як йому краще поводитись і що кричати. Війна - це хаос, а не зустріч двох футбольних команд. Хаос неможливо контролювати, його можна лише направляти і організовувати.

Винуватцем наслідків хаосу завжди є його ініціатор. Посієш вітер - пожнеш бурю. Навіть якщо справді на території Росії відбудеться щось жахливе, скоєне озброєними і травмованими українськими солдатами (хоча, звісно що, краще б ні) - то слід пам'ятати, що і зброю, і травму вклали в українського солдата Путін і його вірні росіяни. Він продукт їхніх дій.

Дуже легко збоку роздавати поради чи показувати пальцем на війну на Балканах, де жертви агресії перестарались із захистом і опинились на лаві підсудних за воєнні злочини. Часом буває так, що агресори одночасно і жертви самі, бо їх розмістили у відповідні умови і направили по коридору смерті.

Ми дотепер розгрібаємо інерцію такої події, коли хтось запускає маховик колективного насилля, але винними роблять тільки останню ланку - події на Волині під час Другої світової між німцями, росіянами, поляками і українцями. Тепер це подається так, наче українцям стало нудно, вони покидали коси, взяли рушниці і давай катрупити мирних поляків, які невідомо як там опинились і невідомо що робили (насправді, відомо). І претензій поляки до українців зараз мають навіть більше, аніж, власне, до німців, котрі заїхали до них на танках у 39-му.

...якщо ви справді маєте можливість спостерігати це все з холодною головою збоку і робити якісь висновки, то зробіть для себе висновок єдиний і найголовніший: боже, як добре, що мене це пекло поки що оминуло

Путін знову відкрив рівень давно відомої тут гри "криваві землі", просто думав, що він контролює карту. Виявилося, що ні. І вся вина за наслідки лежить виключно на ньому. І якщо ви справді маєте можливість спостерігати це все з холодною головою збоку і робити якісь висновки, то зробіть для себе висновок єдиний і найголовніший: боже, як добре, що мене це пекло поки що оминуло. І не рахуйте чортів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі