Друзі Монтян: у Донецьку всі живі, але українців усе одно треба вбивати

Українським зрадникам і колаборантам на Росії стає дедалі складніше триматися на плаву. У хід іде все, щоб заслужити прихильність Кремля: відверта і страшна брехня, розпалювання ненависті, заклики до геноциду. Чи зійде це їм з рук?

Навмисно почекав кілька днів, перш ніж написати цей пост. Наочний приклад того, як працює в Росії пропаганда ненависті, війни та геноциду українського народу.

16 серпня уламки збитої ракети впали на віджатий супермаркет "Амстор" у Донецьку, який бандити перейменували на "Галактику". Через це почалася пожежа і супермаркет згорів.

...Андрій Лисенко здійняв ґвалт, нібито в супермаркеті "згоріли живцем величезна кількість жінок і дітей", що він особисто бачив, як там усі вмирали і горіли, і вимагав завдати по Україні ядерного удару, не брати полонених, окупувати всю країну...

Цей епізод пропагандисти вирішили використати для нагнітання істерії та виправдання масових убивств громадянського населення України. Кмітливий приятель Тетяни Монтян, провокатор і клікуша Андрій Лисенко здійняв ґвалт, нібито в супермаркеті "згоріли живцем величезна кількість жінок і дітей", що він особисто бачив, як там усі вмирали і горіли, і зажадав завдати по Україні ядерного удару, не брати полонених, окупувати всю країну та провести "чистку" населення.

Відео миттєво розповсюдили російські пропагандисти. Лисенко відіграв добре, натурально зображаючи істерику та праведний гнів. Слідом за ним до етнічних чисток та масових вбивств цивільного населення стали закликати інші Z-блогери. Наприклад, Лев Вершинін, який проживає в Євросоюзі, закликав завдавати ударів по супермаркетах у Львові та Тернополі.

...ніякого навмисного удару по супермаркету не було, він спалахнув від падіння уламків, там ніхто не загинув. Люди встигли його покинути. Не так, як у Кременчуці, де справді навмисно поцілили у супермаркет ракетою

Щоправда, наступного дня з'ясувалося, що загиблих у "Амсторі", що згорів, немає. Повідомили, що розбирають завали. Але потім тему швидко зам'яли і більше не згадували. Минуло 3 дні, та досі жодних повідомлень про загиблих так і не опублікували. Тобто ніякої "величезної кількості жінок, що згоріли живцем, і дітей" там не було й близько. Оскільки жодного навмисного удару по супермаркету не було, і він спалахнув від падіння уламків, там ніхто не загинув. Люди встигли його покинути. Не так, як у Кременчуці, де справді навмисно поцілили у супермаркет ракетою.

Чи вибачився брехун Андрій Лисенко за свою брехню? Звісно ні. Ролик із ним так і висить на всіх Z-каналах. А їхня одноклітинна аудиторія досі вірить, що в Донецьку "заживо згоріла величезна кількість жінок і дітей".

Поряд із розіп'ятим хлопчиком це відео можна поміщати до музею фейків російської пропаганди, для демонстрації механізму розпалювання ненависті та війни. Андрій Лисенко вже й помре від старості, але пам'ять про те, як він і такі, як він, розпалювали ворожнечу, вимагали етнічних чисток, ядерних ударів та геноциду - має зберігатися в пам'яті нащадків.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі