Китай відчув валютну монополію і опускає російський рубль

Через санкції Росія дедалі більше залежить від свого чи не єдиного потужного союзника - Китаю. Та Піднебесна - не втрачає жодної можливості нагріти руки на безвиході Кремля

Для російських компаній сильно подорожчав юань. Його вартість у банках Китаю раніше була близькою до офіційного курсу Центробанку, але цього тижня підскочила і далеко відірвалася від нього.

Регіональні банки (rural banks) Китаю, які минулого тижня відновили прийом рублів з Росії майже за всіма платежами, за винятком оплати автомобілів і декількох видів послуг, з 13 серпня підняли курс юаня на 5,5-7%

У РФ курс юаня також зріс. З початку серпня він коливався в межах 11,8-11,9 руб, але цього тижня впав на 2% на Мосбіржі, а курс ЦБ на 15 серпня - 12,07 руб. Але китайські банки продають юані дорожче 13 руб. Регіональні банки (rural banks) Китаю, які минулого тижня відновили прийом рублів з Росії майже за всіма платежами, за винятком оплати автомобілів і декількох видів послуг, з 13 серпня підняли курс юаня на 5,5-7%.

Так, сільські комерційні банки Суйфеньхе і Ханчжоу весь минулий тиждень конвертували рублі, що надходили до них, в юані, за курсом близько 12,7 рублів за юань, і купували юані для відправки рублів до росії по 11,8-11,85 руб.

З 13 серпня їхні курси конвертації піднялися до 13,4 та 12,65 рубля за юань. Те саме і у великих банках. Державний Bank of China зараз конвертує рублі у юані по 13,089 руб. замість 12,3 рублів наприкінці минулого тижня, а купує - по 12,5 рублів за юань замість 11,8 рублів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі