Путін, що з "Курськом"? Історичний збіг - чи історична справедливість?

Катастрофа під час навчань на "Курську" припала на час відпустки Путіна, і він її не перервав. Дозвіл на допомогу іноземні рятувальники отримали лише за тиждень, коли всі моряки вже загинули. Через 24 роки після трагедії - та сама доля спіткала Курщину?

Сьогодні виповнюється 24 роки відтоді, як затонув К-141 "Курськ", російський атомний підводний ракетоносний крейсер проєкту 949А "Антей". Він був закладений на "Севмаші" у 1990 році, прийнятий в експлуатацію 30 грудня 1994 року. З 1995 по 2000 перебував у складі Північного флоту Росії, пункт базування - Відяєво.

"Курськ" загинув внаслідок катастрофи 12 серпня 2000 року в Баренцевому морі, за 176 км від Північноморська, (69°40′ пн. ш. 37°35′ ст. д.HGЯO) на глибині 108 метрів. Усі 118 членів екіпажу, які перебували на борту, загинули. За кількістю загиблих це найбільша трагедія у повоєнній історії радянського та російського підводного флоту.

Згідно з наданими НАТО висновками аналізу гідроакустичних сигналів, зафіксованих норвезькою станцією ARCES, на човні сталося два підводні вибухи з інтервалом у 2 хвилини 14 секунд, причому потужність другого (5 тонн ТЕ на глибині 100 м) була в 50 разів сильнішою за перший. Було встановлено, що висувні антенні щогли та перископ АПЛ під час катастрофи були підняті - отже, в момент першого вибуху човен рухався на глибині близько 30 м. Другий вибух стався в умовах контакту човна з дном приблизно за 70 метрів від місця першого вибуху.

...американський тележурналіст Ларрі Кінг запитав президента Росії Володимира Путіна, що трапилося з підводним човном. Путін витримав паузу і з усмішкою промовив: "Він потонув". Через 24 роки "тоне" Курська область Росії

У вересні 2000 року американський тележурналіст Ларрі Кінг запитав у президента Росії Володимира Путіна, що сталося з підводним човном. Путін витримав паузу і з усмішкою промовив: "Він потонув". Через 24 роки "тоне" Курська область Росії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі